Riisipuuroa tietenkin

Pimeän illan pelastajat ovat kynttilät ja lämmin riisipuuro. Vielä kun sammuttaa valotkin, ettei näy sekasotkut, on aika hyvä. Riisipuuron lisäksi kaverina on ollut monena iltana Ukko ja Sorjonen, harmillisesti vaan Sorjonen on käyty läpi ja pitäisi keksiä uusi katsottava, joka sopisi meille molemmille, siinä riittää haastetta. Otetaan vastaan ehdotuksia. Tehkää ihmiset riisipuuroa, nyt on sen aika, koittakaa perinteisen lisäksi sitä mantelista tai kookoksella maustettua.

Mantelipuuro

Ainekset

2 dl vettä

1 tl suolaa

2 dl puuroriisiä

1 l mantelimaitoa

1 kpl kanelitanko

2 kpl päärynää

2 tl vaniljasokeria

Tee näin:

Kiehautetaan vesi kerroskattilassa ja lisätään riisi. Annetaan kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisätään mantelimaito ja keitetään hiljalleen kannen alla kymmenisen minuuttia. Lisätään pieneksi pilkotut päärynänpalaset, kanelitanko sekä 2 tl vaniljasokeria ja annetaan kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 30 minuuttia. Poistetaan kanelitanko ja maustetaan puuro suolalla.

Kookospuuro

Ainekset

2 dl vettä

2 dl luomu puuroriisiä

4 dl kookosmaitoa

4 dl maitoa

1 tl suolaa

Tee näin:

Kiehautetaan vesi kerroskattilassa ja lisätään riisi. Annetaan kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisätään maito sekä kookosmaito ja keitetään hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Maustetaan puuro suolalla. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5917