Nopea pizzakastike

Mökkiruuaksi ihan yhtä hyvin kuin pikkujouluihinkin passaa loistavasti pizza. Tällä kertaa asia tehtiin mahdollisimman yksinkertaiseksi ja käytimme valmiita pohjia. Sopivat tarkoitukseensa paremman puutteessa ihan hyvin ja varsinkin, jos kastikkeeksi tulee jotain muuta kuin ketsuppia. Mehevän kastikkeen saa aikaiseksi kuorituista tomaateista, joiden sekaan sekoitetaan smetanaa sekä reilusti tuoretta basilikaa. Yhdistelmä takaa mehevän pinnan sekä päällisen ja kastiketta kannattaakin laittaa reilusti.

Päälle tietysti valitaan omat suosikit, suomalaisen pizzantekijän ongelma taitaa olla se, että kasataan niitä täytteitä liiankin kanssa. Italialainen tekee sen ohuen pohjan ja täytteitä hillitysti. Näissä pizzoissa oli kastikkeen peittona savukinkkusuikaleita, salamisiivuja, prosciuttoa, maustettua valkosipulia silppuna, tomaattia, fetaa murusteltuna, mozzarellaraastetta ja kananmuna. Ei hullumpi yhdistelmä. Tosin sen italialisen pohjan kanssa olisi ollut varmasti parempaa ja olisi voinut enemmän hifistellä, mutta silloin tällöin kannattaa mennä sieltä, mistä aita on matalin.

 

Nopea pizzakastike

Ainekset

400 g kuorittuja tomaatteja (1 tlk)

240 g smetanaa

2 dl tuoretta basilikaa

2 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna

Muut ainesosat: ripaus, suolaa, sokeria ja mustaapippuria.

Tee näin:

Silputaan basilika ja hienonetaan valkosipuli. Sekoitetaan ainekset keskenään ja ripautetaan joukkoon hiukan sokeria, suolaa ja mustaapippuria.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5913