Merta mökki

Vieläkin ihan fiiliksissä viime viikonlopun mökkireissusta, mistä ihmeestä meille tehtäisiin tällainen oma mökki merinäköalalla. Merta on siis Reposaaressa ja sitä on mahdollista vuokrata viikonlopuiksi ja pidemmäksikin ajaksi. Kannattaa olla ajoissa liikenteessä, sillä parhaat paikat menevät hujauksessa ja jos nyt miettii vaikkapa ensi kevättä ja kesää suosittelen heti varaamaan haluamaansa aikaa. Mökkiin mahtuu nukkumaan reilusti väkeä, joten sen voi vuokrata vaikkapa yhdessä tuttavaperheen kanssa. Meillä muksut valitsivat monesta vaihtoehdosta nukkumapaikakseen pikkumökin saunan vierestä. Viime viikonloppuna täällä oli vielä talvi ja ihana pieni huuru, ilma oli täydellinen. Mökkeily ei vaadi sitä kesäkeliä ja talvi onkin vähintään yhtä hienoa mökkiaikaa. Villasukat jalassa terassilla viuhahdellen saunaan ja takaisin, pulahtamaankin olisi voinut mennä, jos olisi uskaltanut. 

Mökillä on kaikkea mahdollista tavaraa ja tarviketta, mutta oma kahvikone piti raahata mukana, sillä ilman sitä ei päivästä selviä. Täydellisempää kahvinjuontipaikkaa on turha varmaan hakea. Valtavan iso seinä ikkunaa suoraan merelle, on sitten iltahämärä jolloin valot tuikkivat tai aamun kajastus, niin meri on aina niin rauhoittava ja lähes terapeuttinen.

Sunnuntaina juhlittiin isät, oma sekä poikien ja mökillä piipahti muutakin väkeä. Tilaa riitti ja muksut touhusivat yläkerrassa omissa oloissaan. Teimme valtavan määrän hotdogeja jauhelihakastikkeella, jonka esikko tekaisi tuossa tuokiossa ja tuoksut olivat huumaavat. Lisäksi tuleva kokki opetti äidille, miten sipulia ihan virallisesti leikataan, koska ei kestänyt katsella nyhräämistä. Hyvin se minusta on tähän asti sujunut, mutta olihan siinä sitten reilusti parantamisen varaa. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun koko perhe on kasassa.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5911

2 comments

2 pings

    • Leena saarhelo on 19.11.2016 at 19:36

    Mikä on mökin vuokra? Esim. Viikonloppu.

    • sari kalliomäki on 19.11.2016 at 19:40

    Sitä kannataa kysyä suoraan omistajalta, painapas tuosta tekstin linkistä, niin pääset Merta-mökin facesivuille ja voit lähettää viestiä.

Comments have been disabled.