Viljaton isänpäiväkakku

Kokonaan viljattomien tuotteiden tekemisessä on omat haasteensa ja välillä se perunajauhoista tehty kääretorttulevy täytteineen ei vaan iske. Tämä onkin resepti, jota käytän usein, kun haluan pyöreän kakun, jossa täytekerrokset. Jos haluaa korkean kakun, jossa on kolme kerrosta, pitää tehdä 15cm vuoassa, jos taas matalamman on 20cm vuoka hyvä. Jos ei ole tarkoituksena päällystää koko kakkua täytteellä, saa mukavaa ilmettä laittamalla voidellun kakkuvuoan reunoille mantelilastuja. Täytettä voi siis vuoan koosta riippuen laittaa yhteen tai useampaan väliin ja sillä saa kakun myös nätisti päällystettyä, jolloin muistuttaa enempi täytekakkua. Tällainen rento versio sopii mielestäni kuitenkin hyvin isänpäiväkakuksi. Jos isä on pähkinöiden ystävä, voi kakun päälle koota rennosti kasan lempipähkinöitä, jotka sopivat mainiosti suklaisen kakun kanssa. Koristelu sujuu siis varsin nopeasti. Pähkinät voi korvata vaikka vihreillä ja värillisillä marmeladikuulan puolikkailla ja muilla marmeladikarkeilla. Kettukarkkisiivutkin sopivat tähän tarkoitukseen oikein hyvin. Karkeilla koristelu onnistuu hyvin myös lapsilta.

Viljaton isänpäiväkakku

Ainekset

7 kpl kananmunia

2 dl sokeria

50 g tummaa suklaata

180 g mantelijauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:

400 g tuorejuustoa (Philadelphia)

200 g valkosuklaata

50 g voita

2 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

Tee näin:

Erotellaan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkataan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoitetaan keskenään keltuaiset sekä sokeri, lisätään sulatettu suklaa pienissä erissä ja lopuksi mantelijauhot sekä kaakaojauhe. Sekoitetaan joukkoon valkuaisvaahto pienissä erissä hyvin varovasti. Kaadetaan taikina voideltuun ja mantelijauhotettuun vuokaan ja paistetaan 160 asteessa kypsäksi noin 45 minuuttia. Valmistetaan täyte. Sulatetaan voi.  Sulatetaan ja jäähdytetään valkosuklaa. Sekoitetaan tuorejuusto, vaniljasokeri sekä tomusokeri keskenään. Lisätään sulatettu voi sekä sulatettu suklaa. Leikataan kakku osiin ja laitetaan väliin sekä päälle täytettä. Koristellaan pähkinöillä.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5907

2 comments

2 pings

    • päivikki on 14.11.2016 at 09:21

    Tulipa kokeiltua. Reseptissä harmitti, että mantelijauhot olivat grammoina (kai sitä on keittiövaaka hankittava). Laitoin sitten jonkun ohjeen mukaan 4 dl (1 dl = 45 g), tuli ilmeisesti aika reilusti ja valkuaisvaahdosta ei juuri ollut kuohkeuttamaan raskaaksi muodostunutta taikinaa. Eli suklaatortuksi meni, mutta ihan hyvää, nam 🙂

    • päivikki on 14.11.2016 at 09:23

    …minulla oli kyllä iso vuoka käytössä, joten senkin takia jäi tortuksi.

Comments have been disabled.