Isänpäivän helpot jälkkärit

Kolme helppoa jälkkäria, jotka voi tehdä hyvissä ajoissa etukäteen. Lakritsimousse on tietenkin lakritsinystävän herkku. Gluteenittomaan versioon jätetään laittamatta lakritsinpalat päälle.

Perinteinen pannacotta, johon päällinen on tehty tyrniglögistä, jos ei satu olemaan kyseistä glögiä tai maku ei miellytä, samalla ohjeella voi tehdä päällikerroksen mistä tahansa glögistä, valitse oma suosikkisi.

Tuhti suklainen jälkkäri suklaatryffelivaahto. Joulusuklaat ovat houkutelleet kaupassa jo hyvän tovin, valitse mieluinen tryffelivaihtoehto ja upota täyteläiseen mascarponevaahtoon espresson kera.

Lakritsimousse

Ainekset

200 g mascarponea

2 dl vispikermaa

130 g Fazer Raspberry liquorice -suklaata

1 rkl lakritsijauhetta

1 dl lakritsipaloja

0,5 dl lakritsikastiketta

Muut ainesosat: sopivasti sokeria, luraus kahvilikööriä. Koristellaan suklaatryffeleillä sekä kahvipapukarkeilla.

Tee näin:

Sulatetaan ja jäähdytetään suklaa. Vatkataan kerma vaahdoksi. Sekoitetaan keskenään mascarpone ja kermavaahto sekä jäähtynyt suklaa ja lakritsijauhe. Tarkistetaan maku, lisätään tarvittaessa sokeria. Jaetaan seos jälkiruokamaljoihin, laitetaan päälle lakritsikastiketta sekä lakritsipaloja. Säilytetään kylmässä.

Tyrniglöginen pannacotta

Ainekset

5 dl kermaa

5 kpl liivatelehteä

0,5 dl sokeria

0,5 tl aito vaniljasokeria

1,5 dl tyrniglögiä

Muut ainesosat: sopivasti sokeria, luraus kahvilikööriä. Koristellaan suklaatryffeleillä sekä kahvipapukarkeilla.

Tee näin:

Laitetaan 3 liivatelehteä kylmään veteen. Kiehautetaan koko ajan sekoittaen kerma sekä sokerit. Lisätään liivatelehdet ja sekoitetaan hyvin. Annetaan seoksen jäähtyä hetken ja kaadetaan tarjoilukulhoihin ja laitetaan kylmään. Myöhemmin, kun kerma on alkanut selvästi hyytyä tehdään tyrniglögikerros. Laitetaan 2 liivatelehteä kylmään veteen. Kiehautetaan osa glögistä, lisätään hiukkasen sokeria, tarkistetaan maku ja lisätään glögiin liivatelehdet ja yhdistetään loppuun glögiin. Annetaan jäähtyä hetken ja kaadetaan seos tasaisesti tarjoilukulhoihin ja laitetaan kylmään. Pannacotta saa jähmettyä jääkapissa parin tunnin ajan. 

Suklaatryffelivaahto

Ainekset

400 g mascarponejuustoa

3 dl kermaa

15 kpl suklaatryffeleitä

3 rkl espressoa

Muut ainesosat: sopivasti sokeria, luraus kahvilikööriä. Koristellaan suklaatryffeleillä sekä kahvipapukarkeilla.

Tee näin:

Laitetaan kattilaan reilu puoli desiä kermaa sekä tryffelit. Lämmitetään varovasti ja sulatetaan. Annetaan seoksen jäähtyä. Vatkataan loppu kerma vaahdoksi, sekoitetaan se mascarponen kanssa. Lisätään joukkoon jäähtynyt espresso sekä tryffeliseos ja tarpeen vaatiessa myös sopivasti sokeria. Lopuksi joukkoon voi lurauttaa ruokalusikallisen tai pari kahvilikööriä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5906

2 kommenttia

2 pingiä

    • Sumi on 11.11.2016 at 23:45

    Herkullisen näköisiä nuo kaikki!

    • sari kalliomäki on 20.11.2016 at 05:36

    Kiitos Sumi ja jokaiselle jotakin 🙂

Kommentit eivät ole päällä.