Isänpäivän rommiset porsaanpihvit

Isänpäivä on ihan nurkan takana ja kiivaasti mietiskellään tarjoilua ja herkkuja. Meille oli johkaantunut uusi rommipullo, Bacardi Oakheart Spiced Rum, joka tuli korkattua kuinka ollakaan ruuanlaittoa varten. Porsaankyljyksiin pikku lisämakua salvian kera ja olikin hyvää. Meillä on K-kaupassa mainio lihatiski ja aika usein tuleekin ostettua ei valmiiksipakattua lihaa, joka minusta on selvästi parempaa. Vika voi tietysti olla korvien välissäkin, mutta tuntuu ainakin mureammalta ja paremmalta kuin ne vakuumipakatut yksilöt. Ohjeessa on 800g ulkofilepihvejä, ne voi toki tehdä itsekin valmiista palasta. Pihvit maustetaan suolalla ja mustallapippurilla ja pyöräytetään kuumassa paistinpannussa voin kera. Pihvien ympärille kääritään pekonia, asetellaan paistovatiin ja sekoitellaan kastike kermasta, rommista, salvianlehdistä sekä parmesaanista. Mausteeksi laitoin vaan suolaripauksen ja mustaapippuria, toimi oikein hyvin rommin kanssa, eikä enempää maustetta kaivattu. Yritän saada keräiltyä isänpäiväruoka- ja jälkkäriherkkuja blogiin parin päivän aikana ja samalla voin itsekin fundeerata mitä sitä sitten oikein tehdään. Meillä on tuossa mökkiviikonloppu ja sen myötä ehkä hiukan erilaiset ruokatouhut.

Marraskuinen aurinko ei jaksa enää nousta kovin ylös, se viivyttelee aamulla nousuaan ja ympäröi itsensä punertavilla väreillä. Vesi on pienestä pakkasesta hyisevän kylmää, höyryävää ja rannoilla on pieni hentoinen jää. Ilma on kuulas ja vaitonainen. Hiljaisuuden rikkoo etelään päin suuntavien joutsenten parvi, joka luo viimeisiä hyvästeleviä katseita ja ääntelehtii ilmeikkäästi, keväällä taas tavataan. Muutamien talvea pelkäämättömien laivojen mastot seisovat jykevästi rannan tuntumassa, auringon valo leikkii mastojen välissä ja huuru on vallannut laivojen puiset pinnat. Maailma on kaunis.

Maustetut porsaan ulkofileet

Ainekset

800 g porsaan ulkofileepihviä

150 g pekonia

4 dl kermaa

1/4 dl rommia

10 kpl salviaa (lehteä)

0,5 dl parmesaaniraastetta

Muut ainesosat: ripaus suolaa ja mustaapippuria.

Tee näin:

Ota fileet ajoissa (noin puolta tuntia aikaisemmin) lämpenemään ja ripottele molemmin puolin suolaa sekä mustaapippuria. Paista pihvit kuumalla pannulla nopeasti niin, että pinta hiukan ruskistuu. Kääri pihvien ympärille pekonia ja laita paistoastiaan. Silppua salvia ja raasta parmesaani. Yhdistä kerma, rommi, juustoraaste, silputtu salvia sekä ripaus suolaa ja mustaapippuria. Kaada seos pihvien päälle ja paista kyspsiksi 180 asteessa. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5905

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

 1. Erittäin mielenkiintoista, tätä on pakko testata (mutta jonain toisena päivänä kuin isänpäivänä, sen päivän herkut on varmaan jo mietittynä muiden puolesta).

  • sari kalliomäki on 9.11.2016 at 14:40

  Kannattaa testata Pasi, juuri sopivaa kunnon ruokaa näin pakkaskelillä.

  • Pirjo Penttinen on 16.11.2016 at 07:52

  Ihan mielettömän herkullinen resepti. Vaihdoin vain kermat niin, että laitoin yhden purkin kuohukermaa ja yhden purkin Mustapekkajuustokermaa. Annolin olla uunissa kaksi tuntia, pienensin vain lämpöä tunnin päästä. Possusta tuli niin mureaa ( kuin nyhtöpossua), että kirjailmellisesti suli suussa. Syötiin perunabataattimuusin kanssa. Mies hymisteli koko ruokailun ajan. Resepti jää ehdottomasti käyttöön!

  • sari kalliomäki on 20.11.2016 at 05:39

  Olipas ihana kuulla Pirjo, että olet tykännyt ohjeesta. Ja tuo oma variointi kuulostaa oikein hyvältä sekä perunabataattimuusi, nam. Toki miehen tyytyväistä hymistelyä ei voita mikään :D.

Kommentit eivät ole päällä.