Makeutta ilman valkoista sokeria

Jotenkin on taas sokeriasiat päässeet ryöpsähtämään käsistä ja menossa vieroitus päivä nro 6. Pari ensimmäistä on aina ne hankalimmat ja parissa viikossa huomaa olossa selvää kohennusta. Toiset eivät kestä tätä kaamosta ilman sokeria, mutta minusta se väsyttää vielä selkeästi lisää tai ainakin tekee varsin saamattomaksi. Toiset eivät myöskään huomaa olossaan mitään eroa sokerilla tai ilman, mutta minua se koukuttaa ja kun määrä pikkuhiljaa lisääntyy, ei siitä seuraa mitään hyvää. Puhdas sokeri myös lisää kehon tulehdustiloja, joten vähempi parempi. Miksikään absolutistiksi en tässä asiassa kuitenkaan aio, kultainen keskitie on parasta ja suklaa on se mitä ajoittain on saatava, mutta muuten valkoinen sokeri on pistetty pannaan. Kerran viikossa toki voi suoda itselleen jonkun herkkupäivän, mutta jos vanhat merkit pitävät paikkansa ja parin viikon jakso on ohi, ei tee sitäkään mieli.

Jotkut ruuat kuten aamupuuro kaipaavat pientä makeutta. Toki puuro menee sinälläänkin, mutta kummasti se joku pieni lisä tekee siitä vielä paremman. Mustikat ovat sijalla yksi, seuraavana ovat tuoreet taatelit ja ehkä minimaalinen tilkka vaahterasiirappia, kolmantena sokeriton marjahillo. Lisäksi puuroa voi makeuttaa hunajalla, kookospalmusokerilla tai vaikka banaaniviipaleilla. Aamupuuro käynnistää päivän mukavasti ja sen avulla jaksaa pitkään, millä sinä makeutat puurosi?

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5904

2 kommenttia

2 pingiä

    • JohannaKa on 3.11.2016 at 13:39

    Banaaniviipaleet ja mustikat (joskus myös hieman hunajaa) kaurapuuron päällä ovat ehdoton lempparini. Viime viikonloppuna onnistuin löytämään kokeilujen kautta uuden herkkupuuroni; kaurapuuro tehtynä veteen ja kookosmaitoon (enemmän vettä kuin kookosmaitoa) maustettuna puolikkaalla banaanilla(muussattu), muutamalla pieneksi pilkotulla taatelilla, piparkakkumausteella ja ripauksella kardemummaa sekä suolaa. Päälle makeutta tasapainottamaan karpaloita ja hieman pähkinöitä, nam!

    • sari kalliomäki on 9.11.2016 at 14:41

    Johanna, sun aamupuuro kuulostaa suorastaan kuninkaalliselta 😀 harmi että joudun aina jättämään pähkinät pois, mutta tuota kookosta aion testata, kiitos vinkistä.

Kommentit eivät ole päällä.