Wienin parhaat kahvilat

Myönnetään, myönnetään olen kahvilafriikki ja Wien on kahviloiden luvattu kaupunki, pieniä katukahviloita on joka välissä, mutta tässä kerättynä ne minun mielestäni loisteliaimmat, tosin Cafe Central, oma suosikkini, tulee ihan omana postauksenaan. Yllä eläintieteellisen museon kahvila. Vaikket olisi museoihminen laisinkaan, käy täällä, rakennus itsessään on aivan huikea.

Freyung lähellä Burgteatteria on käymisen arvoinen paikka. Ferstelin palatsin läpi kulkevalla koristeellisesti katetulla käytävällä on parikin ihastuttavaa pikkuista kahvilaa. Lisäksi käytävältä löytyy Xocolat-myymälä, jossa valmistetaan käsin laadukkaita uskomattomin makuyhdistelmin tehtyjä suklaakonvehteja ja tryffeleitä. Lisäineettomat ja ilman keinotekoisia aromeja valmistetut suklaat pakataan kauniisiin rasioihin. Miltä kuulostaa vaikkapa ruusu, tuplasuklaa, sherry, granaattiomena tai vaikkapa espresso.

Uljas Cafe Landtmann, Universitätsring 4. Sigmund Freudin lempikahvila on poliitikkojen suosiossa, varaudu maksamaan kahvista ja kakusta sievoinen summa. Kahvivalikoima on varsin kattava ja terassilta on mukava seurailla vilkasta kaupunkielämää.

Vaaeanpunaisistakin vaaleanpunaisempi Aida tarjoaa useassakin eri paikassa kahvia, kakkua sekä huisin kauniita jäätelöannoksia. Vaaleanpunaiseksi somistetuissa myymälöissä kulkevat vaaleanpunaisissa asuissa olevat ystävälliset tarjoilijattaret ja paikat ovat aina varsin täynnä ja iloinen puheensorina täyttää ulkoterassit.

Mielenkiintoinen kokemus oli vilkkaan pikkukadun Dorotheergassen päässä sijaitseva voileipäbaari Trzesniewski, johon oli oikein kunnon jono. Valkosuikkaiset myyjättäret neuvovat tiskin takaa erilaisten makuyhdistelmien valinnassa ja suosittavat palan painikkeeksi pientä lasia olutta. Tiskistä löytyy voileipiä moneen makuun, on sardiineja sipulilla, ravunlihaa munalla, matjesilliä sipulilla, sipulia tuorejuustolla, porkkanaa tuorejuustolla ja vaikka mitä. Voileipäherkut voi nautiskella ulkona seisten ja vastapäisen kahvila Hawelkan ulkoelämää seuraillen. Varsin uniikki kokemus.

Cafe Hawelka, Dorotheergasse 6. Vanha hämyinen ja idyllinen mainoksilla sekä vanhoilla tavaroilla sisustettu boheemi kahvila. Erikoisuutena luumuhillolla täytetty pulla.

Palmenhaus on kahvila-ravintola ihastuttavan ja vehreän Burggarten-puiston päässä. Siemaile tarjottavat ulkona puiston valtavia puita ja ulkoelämää seuraten ja sulattele tarjottavat puiston pehmeällä nurmella lokoillen.

Se kuuluisa sacherkakun palanen pitää käydä syömässä tietenkin Cafe Sacherissa, Philharmonikerstrasse 4, hotelli Sacherin yhteydessä. Aito aprikoosilla maustettu suklainen sachertorttu löytyy täältä ja sen kanssa pitää tietenkin nauttia lasillinen kuohuvaa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5901