Art Deco -hääkakut

Tässä muutama aamuhämärissä napattu hääkakkukuva juuri ennen kuljetusta. Olen kirjaimellisesti elellyt jo hetken aikaa aivan häähumussa. Kakkujen teko on muuten ollut hiukan jäissä kiireiden takia, mutta nämä kakut lupasin tehdä jo keväällä. Aihe oli kirjaimellisesti sydäntä lähellä, sillä välillä tuntuu, että olen syntynyt ihan väärälle vuosikymmenelle niin paljon kiehtoo ihan muut vuosikymmenet. Pienen jännityksen kera kakkuja sitten valmistettiin iltatolkulla. Ensin hiukan suunnittelin morsiamen antaessa suht vapaat kädet, sitten mietin sopivia makuvaihtoehtoja kakkubuffettiin ja sitten alkoi toteutus.

Espresso-suklaakakku oli tuhti, täyteläinen suklaakakku tuorejuustotäytteellä ja sillä parhaalla suklaakuorrutteella ja Lucaffen espressolla tietenkin. Tätä ohjetta testailin ja tein pari koekakkua, jotka hävisivät jääkaapista alta aikayksikön. Jopa esikko, joka ei niin ole kakkuihmisiä sanoi kokkiopiskelijana, että ihan ravintolatasolla mennään, heh. Pari kakkua oli porkkanakakkua tuorejuustotäytteellä ja yksi oli vadelma- ja sitruunatahnamoussella. Makuihin olin tosi tyytyväinen ja maku edellä tässä mentiin.

Jotkut häät ovat ihan ensivaikutelmiltaan niin sydäntäriipaisevia, että ihan vaan kakkumaakarinakin elää jo mukana täysillä. Nämä olivat sellaiset. Kun näin juhlapaikan kattaukset, kristallikruunut, viimeisen päälle toteutetut tekstit ja käsittämättömän hienot puitteet kaikella art deco -somistuksilla täydennettynä, olin kyllä aivan myyty. Jos olisi ollut sopivat juhlakamppeet, olisin salaa hivuttautunut mukaan. Edellisen kerran vastaavat fiilikset ovat tehneet talvihäät kiviaitassa, takkatulen loimussa, valkoisilla lampaantaljoilla, kynttilöillä ja kristalleilla varustettuna. Sinne lähti monikerroksinen pitsikakku. Häähumussa olen yrittänyt Ukolta toivoa uusia häitä vaikkapa ensi vuoden 25-vuotishääpäivän kunniaksi, mutta vielä ei ole ilme sellainen, että kauheasti kannattaa toivoa. Tosin tykkäisin enemmän järjestää ja nauttia aikaansannoksista kuin olla keskipisteenä. Onneksi on ensi kesänä häitä tiedossa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5895

2 kommenttia

2 pingiä

  1. WAU! Mielettömän upeita kakkuja!!! Ja kuvailujen perusteella myös hyvänmakuisia…
    xIida

    ps. Jos kiinnostaa, olisi kiva jos kurkkaisit minun blogiani, northboundkitchen.wordpress.com! :))

    • sari kalliomäki on 16.10.2016 at 12:15

    Kiitos Iida <3 ja blogi vaikutti oikein kivalta, nam mitä tarvikkeita vanha kaappi täynnä.

Kommentit eivät ole päällä.