Herkullista korvapuustipäivää

Kansainvälinen korvapuustipäivä tarkoittaa sitä, että tänään selätetään kylmyydet ja vesisateet taikinaterapialla ja täytetään koti tuoreen pullan tuoksulla. Vielä kun saisi jonkun miesväestä mukaan leivontapuuhiin, sujuisi sukkelammin. Oikein herkullista korvapuustipäivää. Jos et kerkiä taikinaa väsäilemään, poikkea hakemaan puustisi lähileipomosta, ota pienet tuoksut ja nautiskele.

Kaneliset korvapuustit

Ainekset

Pullataikina:

5 dl kevytmaitoa

50 g hiivaa

2 tl suolaa

2 dl sokeria

1 kpl kananmunaa

14 dl vehnäjauhoja

150 g voita

Täyte:

100 g voita

1,5 dl fariinisokeria

2 rkl kanelia

Tee näin:

Liuotetaan kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisätään 8 desilitraa vehnäjauhoja ja vatkataan muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisätään loput jauhot koko ajan alustaen. Lisätään lopuksi pehmeä voi ja jatketaan alustamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitetään taikina ja annetaan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Leivotaan taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi isoa levyä. Voidellaan levy pehmeällä voilla ja ripotellaan päälle sokeria, kanelia sekä fariinisokeria. Kierretään levyt rullalle ja jätetään saumapuoli alaspäin. Leikataan rullat 5 senttimetrin paloiksi vinottain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vino toiseen ja joka toinen toiseen suuntaan. Painetaan jokainen pala keskeltä peukalolla alas. Annetaan pullien kohota hyvin. Voidellaan kananmunalla ja ripotellaan päälle raesokeria. Paistetaan 220 asteessa kypsäksi 10-15 minuuttia. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5893

1 comment

1 ping

  1. nice post

Comments have been disabled.