Kiirepäivän pikaruokaa

Jos pitää syödä kohtuullisen terveellisesti ja jos pitää olla nopea, kannattaa valita kanaa. Muutamalla aineksella saa aikaiseksi sopivan lempeän kanaruuan, josta loput voi napata seuraavana päivänä töihin. Ehkä näin syksyaikaan voisi olla vähän tulisemminkin maustettua ruokaa, mutta tämä maistuu nin hyvältä yksinkertaisen salaatin kera.

Sade on ropissut muutamana päivänä oikein kunnolla ja sisähommat maistuu ihan eri tavalla. Ruuanlaittokin tuntuu pitkästä aikaa oikein mukavalta. Millään ei van totu siihen, että esikko majailee omassa kämpässä ja ruokaa ei arvitse ostaa ihan niin paljoa kuin ennen. Huvittuneena olen miettinyt, miten sitten toimitaankaan, kun ollaan Ukon kanssa kaksin. Riittää varmaan kerran viikossa kauppareissu ja pelkän ostoskorin kera. Säästyvällä rahalla voi sitten käydä pari kertaa vuodessa reissussa. Onneksi siihen on vielä aikaa.

 

Nopeat kanafileet uunissa

Ainekset

5 kpl Atria ohut kanafile

2 kpl valkosipulinkynttä (siivutettuna)

1/2 kpl sitruunaa

1 dl luumutomaatteja

3 rkl oliiviöljyä

1 dl valkoviiniä

0,5 dl tuoretta basilikaa silputtuna

1 tl provencen yrttisekoitusta

Muut ainesosat: suolaa ja mustaapippuria

Tee näin:

Kieritellään fileet oliiviöljyssä ja laitetaan laakeaan kulhoon. Lisätään päälle suolaa ja mustaapippuria sekä yrttisekoitus. Laitetaan fileiden päälle silputtu basilika, siivutetut valkosipulit, puolitetut luumutomaatit, sitruunalohkot ja kaadetaan lopuksi joukkoon valkoviini. Paistetaan fileitä 180 asteessa noin 15 minuutin ajan.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5890