Pojun gluteeniton vadelmakääretorttu

Pojun ensimmäinen kääretorttu, joka valmistui tuossa tuokiossa ja apua ei tarvittu muutakun hiukan käärimisessä. Mikä ihaninta torttu on gluteeniton ja viljaton. Täytyy tunnustaa, että söin useamman palasen ja vielä illalla lisää. Liian harvoin tulee leivottua mitään itselle sopivaa. Täytteessä on purkki kermaa vatkattuna ja pari purkkia mascarponea, vadelmahilloa ja tuoreita vadelmia muussattuna. Kerrassaan täydellistä. 

Kääretortut ovat selvästi aikamoisessa nosteessa tällä hetkellä eikä ihme, niitä on tosi nopea valmistaa ja tavikkeetkin löytyvät useimmiten kaapista ilman kauppareissua. Jos on oikein nopea, niin koko hommasta selviää vajaassa puolessa tunnissa. Teen usein gluteenittoman ja viljattoman kakun kääretortun muotoon ja pursottelen kermavaahdosta raitoja poikittain kääretortun päälle. Koristeluun voi käyttää tuoreita marjoja, macaroneja, marmeladikarkkeja ja vaikka kuivattuja hedelmiä. Kääretortusta saa myös näppärästi viljattoman kakun pohjan. Kaksi kääretorttua leikataan paloiksi. Laitetaan haluttu määrä paloja tiivisti ympyräksi, väliin sopiva kerros kermavaahtoa tai jotain moussea ja toinen kerros kääretortun paloja päälle, lopuksi voi kakun kuorruttaa ihan normaalisti. Toki tämän voi tehdä myös suoraan kääretorttulevystä paistamalla useita levyjä ja leikkaamalla levyt puoliksi. Hillot ja vaahdot vaan väliin ja kuorrute päälle ja viljaton kakku on valmis.

 

Gluteeniton vadelmakääretorttu

Ainekset

5 kpl kananmunia

1,5 dl sokeria

2 dl perunajauhoja

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl kermaa

2 kpl mascarponea (2 purkkia)

1 dl vadelmahilloa

1 dl tuoreita vadelmia

Muut ainesosat: sokeria tarpeen mukaan.

Tee näin:

Sekoitetaan huoneenlämpöiset munat sekä sokeri paksuksi vaahdoksi. Käytä tähän aikaa ainakin 5 minuuttia. Sekoitetaan joukkoon sihdaten loput keskenään sekoitetut aineet mahdollisimman vähän sekoittaen ja kaadetaan seos leivinpaperille pellin päälle. Paistetaan pohjaa 200 asteessa noin 8 minuuttia ja kumotaan se toiselle sokeroidulle leivinpaperille. Vatkataan kerma ja muussataan tuoreet vadelmat, sekoitetaan täytteen ainekset keskenään, lisätään tarvittaessa sokeria ja levitetään seos jäähtyneelle pohjalle, kääritään rullaksi leivinpaperin avulla, puristetaan leivinpaperista päät hyvin kiinni ja laitetaan kylmään. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5889