Alkupalaksi tai iltapalaksi sienibruchetat

Kaikennäköisiä sienireseptejä vilisee blogeissa ja lehdissä, muta niin se vaan on, ettei paistettua kantarellia voita mikään. Se ei myöskään tarvitse mitään mahdottomia tykötarpeita maistuakseen hyvältä.  Sienien alle sopii hyvin paahdettu maalaisleipä, joka on voideltu valkosipulivoilla. Isolle porukalle paahdan leivät uunissa, levitän päälle valkosipulimurskaa ja muutaman voilastun, mutta nopeammin sekin tietysti käy, jos paahtaa leivän koneessa, hieroo pintaan valkosipulia ja laittaa päälle aitoa voita. Näitä meillä tehdään syksyn aikana useaan kertaan.

Välillä laitan sienien sekaan luumutomaatteja kuten alla olevassa ohjeessa, mutta nyt viimeksi tein niin, että laitoin tomaatit, sipulit ja basilikan omana seoksenaan toisten leipien päälle ja kantarellien joukkoon sekoitin sitä vahvempaa Koskenlaskijaa sekä päälle persilijaa ja näistä tuli toiset leivät. Sienet kannattaa ensin paistaa niin, että suurin neste haihtuu ja sitten Koskenlaskijaa paloina sekaan kunnes se sulaa mukavasti joukkoon. Tämä seos pysyy hyvin leipien päällä. Nautitaan lämpimänä, parempia iltapaloja tai alkupaloja ei ole.

 

Kantarellibruchetta

Ainekset

6 kpl maalaisleipäviipaletta

50 g voita

300 g kantarelleja

1 kpl sipuli

15 kpl kirsikkaluumutomaatteja

1 tl valkosipulirouhetta

1/4 tl mustaapippuria

1/4 tl suolaa

3 kpl sipulinvarsia

Tee näin:

Silputaan sipuli sekä sipulinvarret ja puolitetaan tomaatit. Paistetaan sipulisilppua hetki öljyn ja voin seoksessa. Lisätään sienet ja kypsennetään rauhassa käännellen muutaman minuutin ajan. Lopuksi lisätään tomaatit, sipulinvarsisilppu sekä mausteet ja käännellään sen aikaa, että tomaatit kuumenevat. Joukkoon voi halutessaan lisäillä yrttejä: oreganoa, basilikaa tai salviaa. Paahdetaan maalaislimpun viipaleet ja voidellaan voilla, lisätään kantarelliseosta ja nautitaan lämpimänä. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5887

2 comments

2 pings

  1. Mä en kestä miten ihanan näköisiä leipiä! Nyt maistuisi kyllä tuollaiset! Kanttarelli on mulla aina kiven alla… mistään en löydä kanttarellipaikkaa vaikka olen monta vuotta metsiä kolunnut. Torista olen koittanut katsoa myykö joku niin lähin myyjä löytyy Raumalta. Ostaisin heti ämpärillisen jos vaan löytäisin. Sisko silti valaisi joskus ettei kanttarelli kasva metsässä vaan heinikossa, hah! Onkin oma vika että oon jäänyt ilman ;D Karva- ja haaparouskua saatiin kyllä kivasti! ♥

    • sari kalliomäki on 25.9.2016 at 09:33

    Taru, mainio paikka kantarellien noutoon on kaupan vihannestiski, jos ei muualta löydy :D. Olen kiireessä useasti tähän keinoon turvautunut ja ihan hyvällä omalla tunnolla. Tänä vuonna on muuten ollut niin hyvä sienivuosi, että noissa eri kirppari ja tori -myynneissä on jatkuvasti sieniä myynnissä. Meillä alkaa vaan pakkanen olemaan niin täynnä, ettei sinne mahdu enää mitään.

Comments have been disabled.