Kesäkurpitsaa jauhelihapihveissä

Melkein välillä kaipaan aikoja, jolloin piti kikkailla saadakseen muksut syömään vihanneksia. Nykyään ei kukaan enää noteeraa millään tavalla on ne sitten näkyvissä tai ei. Nämä pihvit kuitenkin sopivat hyvin sellaiseen perheeseen, jossa täytyy sitä piilottelua harrastaa. Kesäkurpitsa raastettuna antaa mukavan mehevän fiiliksen jauhelihapihveihin ja sen kanssa sopii hyvin monenlaiset mausteet. Näissä pihveissä on paprikaa aivan pienenä silppuna, chiliä sekä valkosipulituorejuustoa. Hyvin näyttivät maistuvan.

Täällä on ollut uskomattoman hienoja kelejä ja aurinko hellii sekä lämpö, tätä lisää kiitos. Purjeveneilijätkin ovat vielä täydessä vauhdissa. Sienikelit siis mitä parhaat ja kyllä niitä sieniä piisaakin. Minulle oli ilmestynyt töihinkin jääkaappiin ämpärillinen suppiksia, joten sieniruokia on tehty koko viikko. Pikkuisen tässä on opettelemista, kun pitää muistaa aina, että yksi on joukossa vähemmän. Esikko muutti nimittäin omilleen ja kokkailee omat gourmee sapuskansa. Keittiö on siis selkeästi hiukan hiljaisempi ja tiskiä vähemmän, miten se osasikaan aina kokkaillessaan tehdä niin ison tiskikasan. 

 

Kesäkurpitsa-jauhelihapihvit

Ainekset

800 g sika-nauta jauhelihaa

1 kpl kesäkurpitsaa (raastettuna)

1 kpl punaista paprikaa (silputtuna)

2 kpl sipulia (silputtuna)

2 dl gluteenittomia korppujauhoja

2 kpl kananmunaa

1 tl chilirouhetta

200 g Creme Bonjour valkosipulituorejuustoa

2 tl suolaa

2 tl paprikajauhetta

Tee näin:

Silputaan sipuli ja paprika aivan pieneksi silpuksi, raastetaan kesäkurpitsa. Sekoitetaan kaikki ainekset keskenään ja taputellaan pihvitaikina parille pellille leivinpaperin päälle pihveiksi. Paistetaan 200 asteessa puolisen tuntia. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5884