Syksyn satoa: suppilovahverolihapullat

Vieläkin hiukan suppiksia. Sopivat nimittäin mainiosti myös lihapulliin. Laitoin hiukan smetanaa mukaan sekä reilusti basilikaa ja hyvää tuli. Nämä maistuivat koko porukalle, eikä tullut edes mitään soraääniä, vaikka oli sienistä kyse. Suppilovahverot ovat siitä kivoja, että maku on kuitenkin suhteellisen mieto. Varsinaiselle sienen ystävälle tämä ohje voi olla liiankin neutraali, mutta voihan tähän lisätä jotain vähän voimakkaampaakin sientä joukkoon. Olen ollut koko lapsuuteni lähes sienikammoinen ja onkin kiva huomata, että jotenkin omiin muksuihin on tullut tartutettua huomattavasti avarampi maailmankatsomus ruuan suhteen. Vähän väliä suorastaan yllättävät ja olen vieläkin välillä se kaikkein ennakkoluuloisin.

Yleensä en valmiiksi raastetuista, kuorituista tai paloitelluista vihanneksista kovasti perusta, mutta nappasin kaupasta mukaan valmiiksi pussitetun tuoreen kukkakaalirouheen ja se olikin kätevää. Tein lihapullien kanssa kermaperunoita, pistin sekaan pussin kukkakaalirouhetta ja maku oli hurmaava. Reilusti vaan kermaa mukaan ja hiukan suolaa. Suppislihapullia, kukkakaalikermaperunoita ja reilusti rucolaa, on hyvää. Herkut kermaperunaohjeet löytyy tästä. Jätä pois timjami ja korvaa pussillisella kukkakaalirouhetta. Mikäli tuntuu, että kermaa ei ole tarpeeksi, voi sitä lisätä kesken paistamisen vajaan purkillisen.

 

Suppilovahverolihapullat

Ainekset

300-400 g tuoreita suppilovahveroita

800 g sika-nauta jauhelihaa

2 kpl kananmunaa

2 kpl sipulia

2 tl suolaa

120 g smetanaa

0,5 tl mustaapippuria

1,5 dl korppujauhoja

1 rkl basilikaa

Tee näin:

Siistitään ja leikataan sienet pienemmiksi paloiksi, paistetaan kuivalla pannulla niin, että suurin neste haihtuu. Sekoitetaan kulhossa jauheliha, silputut sipulit, kananmunat, korppujauhot, smetana, mausteet ja lopuksi sienet. Pyöritellään lihapulliksi ja paistetaan 200 asteessa puolisen tuntia. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5883