Syksyn herkulliset salaatit

Ihania värejä ja makumaailmoita näin syysaikaan. Meillä on syöty salaattia koko kesä ja edelleen, sillä raaka-aineita on yllin kyllin tarjolla. Laitankin teille tähän parin salaatin ohjeet, jotka jaksavat ilahduttaa kerta toisensa jälkeen.  Mikäli et ole viinirypälesalaattia vielä kokeillut, niin yllätä itsesi ja koita, todella persoonallista ja hyvää. Tästä linkki juttuun, jossa kolme erilaista melonisalaattia. Oma suosikkini on prosciutto, mikä on paahdettu uunissa rapeaksi, levitän lihan pellille ja laitan yleensä 180 asteeseen siksi aikaa, että rapsakoituu, liian kauaa ei kannata pitää ettei kuivu. Lihaa on varsin kiva murustella salaatin päälle ja se antaa mainion suolaisen lisän. Sopii myös ruokaisampiin salaatteihin keitetyn kananmunan seuraksi.

Ja koska joku kuitenkin miettii, että mitäs tuossa lautasella vielä on, niin siitä löytyy maustettuja kanafileitä. Tämä kuuluu myös siihen kategoriaan, johon ei lainkaan kyllästy. Toisinaan kaverina on vuohenjuustodippi ja toisinaan kermaviiliä maustettuna sweet chili -kastikkeella. Ihan parasta salaatin kanssa.

 

Viinirypälesalaatti

Ainekset

4 dl tummia viinirypäleitä (0,5 rasiaa)

4 dl vihreitä viinirypäleitä (0,5 rasiaa)

70 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

70 g smetanaa

1 tl vaniljasokeria

3 rkl ruokosokeria

Tee näin:

Pestään viinirypäleet ja annetaan kuivahtaa. Sekoitetaan keskenään kaikki muut ainekset viinirypäleitä lukuunottamatta ja lisätään ne lopuksi.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5880