Iso satsi arkiruokaa 18: Kermaiset jauhelihapihvit

Vielä on kesää jäljellä varsinkin täällä kun meri lämmittää pitkään. Niinpä terassilla syödään satoi tai paistoi, onneksi on katos. Kesäperunat ovat parhaimmillaan ja niiden kanssa sopii mainiosti kermaiset jauhelihapihvit, jotka on maustettu sinappikurkkusalaatilla. Tämän yksinkertaisemmaksi ei voi ruuan laitto mennä. Lihapullien pyörittelyyn verrattuna pihvien teko on vielä helpompaa ja nopeampaa. Pieni pyöräytys kädessä ja painelu pellille. Pihvitaikinakin on maailman helpoin, kaikki vaan sekaisin. Taikinan voi toki puolittaa, mutta näistä riittää pariksikin päiväksi…..tai sitten ei.

 

Kermaiset jauhelihapihvit

Ainekset

1,6 kg sika-nauta jauhelihaa

6 dl kermaa

3 dl korppujauhoja

3 kpl kananmunaa

390 g sinappikurkkusalaattia (1 purkki)

4 tl suolaa

1 rkl chilipippuria

1 rkl valkosipulirouhetta

1 rkl basilikaa

Tee näin:

Sekoitetaan kaikki ainekset hyvin keskenään. Tehdään pihvitaikinasta pellille leivinpaperin päälle jauhelihapihvejä ja paistetaan 200 asteessa kypsiksi noin puolen tunnin ajan. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5874

1 comment

1 ping

    • TMUrrila on 16.8.2016 at 14:51

    Kannattaa kokeilla

Comments have been disabled.