Tarkan markan tuote: aprikoosipannari

Jipii, koulu alkaa huomenna ja parina päivänä olen jo ollut töissä. Arkirutiinien palaaminen, sopivasti alkavat riittävän pitkät yöunet sekä maittava arkiruoka ovat niin tervetullut asia. Välillä sitä kuulee kommentteja, että ruokabloggarien elämä pyörii pelkästään ruoan ympärillä ja aina siellä syödään niin hienosti, niinpä aion valottaa hiukan elämää kulissien takaa ja esitellä myös sellaisia tarkan markan tuotteita, joita meillä syödään ihan jatkuvasti. Elämä on kuitenkin useimmiten aivan muuta kuin sisäfilettä tai kaviaaria.

Yksi selkeä ongelma monen hengen taloudessa on helposti pehmenevät hedelmät, joiden uusiokäyttö tuntuu välillä hiukan hankalalta. Kuulun siihen Martta-kerhoon, jonka mielestä lapsilla pitää olla riittävästi hedelmiä, joita tuleekin sitten ostettua paljon. Valitettavasti niiden menekki ei aina suju siinä tahdissa ja siinä järjestyksessä kun äiti haluaisi ja niinpä välillä löytää hedelmäkorista pehmenneitä hedelmiä siitä huolimatta, että ne banaanit yritetään pitää erillään muista. Siinä kohtaa iskee harmistus, sillä vaikka komposti hoitelee ison määrän jätöksiä viikon mittaan, ei sinne halua laittaa käyttökelpoista tavaraa. Niinpä meillä silloin tehdään pannari, jonka tarvikkeet useimmiten löytyvät kaapista ja jonka taikinaan voi kätkeä ison kasan ylikypsiä hedelmiä. Ei ole väliä vaikka laittaisi kaikkia hiukan sekaisinkin. Useimmiten käytämme kuitenkin banaania tai persikkaa, tässä reseptissä on aprikooseja. Hedelmistä pannari saa kivasti makua, eikä sokeriakaan tarvitse laittaa ihan niin paljon kuin yleensä. Muksut tykkää ja pannari onkin oiva välipala koululaiselle.

Pojun banaanipannari on yksi suosituimmista resepteistä ja taikinaan on lisätty sekä mausteita että sitä ylikypsää banaania ja tulos on herkullinen. Vielä kun päälle tujauttaa kasan omaa päärynä- tai mansikkahilloa ei ole parempaa herkkua. Gluteenittoman pannarin saa helposti vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

 

Aprikoosipannari

Ainekset

4 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

8 dl täysmaitoa

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

3 rkl vaahterasiirappia

2 kpl kananmunia

100 g voita sulatettuna

8 kpl aprikoosia

1 tl kanelia

Tee näin:

Muussataan aprikoosit. Sekoitetaan maitoon mausteet, kananmunat ja sulatettu hiukan jäähtynyt voi. Lisätään jauhot ja sekoitetaan hyvin. Lopuksi lisätään muussatut aprikoosit. Kaadetaan taikina pellille leivinpaperin päälle ja paistetaan 180 asteessa nelisenkymmentä minuuttia uunista riippuen.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5872