Toffeepalat

Toffeepalat olivat kesätyöntekijän suosikki. Pellillisestä tulee 16 palaa, joten siitä riittää isommallekin sakille. Vatkataan pohjan ainekset keskenään ja paistetaan. Tehdään kuorrute hiukan lämpimän piiraan päälle. Mitä vahvempaa kahvia käyttää sitä parempi maku. Ripotellaan päälle mantelirouhetta tai kermavaahtoa ja suklaarouhetta. Jäähdytetään jääkaapissa ja leikataan sopiviksi siivuiksi. 

Tou de Räpsöö eli hattuneidot pyörineen starttasi tänä vuonna viidennen kerran. Niin se vaan suurenee joukko joka vuosi, taisi olla kuutisenkymmentä osanottajaa, kun yhtäkkiä laskin naisten pyöräillessä kahvilan ohi. Kierretään paikalliset terassit ainakin yhteen kertaan, kuluneesta ajasta päätellen taisi mennä jotkut kaksikin kertaa ja lopuksi paistetaan makkaraa rannalla. Hienoa touhua ja hienoja hattuja. Täällä on tapahtunut tänä kesänä niin paljon erilaisia mahtavia juttuja, ettei meinaa perässä pysyä ja jatkuu vaan.

 

 

Toffeepalat

Ainekset

6 kpl kananmunia

5,5 dl sokeria

8 dl vehnäjauhoja

5 tl leivinjauhetta

4 tl vaniljasokeria

300 g voita sulatettuna

3 dl maitoa

Kuorrute:

8 rkl espressoa

8 dl tomusokeria

75 g voita sulatettuna

Tee näin:

Vatkataan mokkapaloja varten hyvin keskenään kananmunat sekä sokeri. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi sulatettu jäähdytetty voi sekä maito. Kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistetaan 175 asteessa 20-30 minuuttia. Annetaan pohjan jäähtyä hiukan aikaa ja valmistetaan sillä välillä täyte. Sekoitetaan tomusokeri ja voi, lisätään kahvia sen verran, että seoksesta tulee sopivaa. Levitetään vielä hiukan lämpimän pohjan päälle. Laitetaan levy jääkaappiin kovettumaan ja leikataan mokkapalat kuumassa vedessä lämmitetyllä veitsellä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5869

15 kommenttia

Hyppää kommentti lomakkeelle

  1. Tykkäsin ♥

    • sari kalliomäki on 2.8.2016 at 04:26
    • Vastaa

    • Memmuli77 on 2.8.2016 at 09:42
    • Vastaa

    Mistä tämä saa sen toffeen maun?

    • sari kalliomäki on 2.8.2016 at 10:17
    • Vastaa

    Toffeinen väri, suutuntuma, kiva voinen mehevä maku espressolla höystettynä, siitä se toffeinen olotila syntyy :).

    • Sirpa Keskinen on 5.8.2016 at 06:09
    • Vastaa

    Onko leivinjauheen määrä oikea 5tl?

    • sari kalliomäki on 6.8.2016 at 09:14
    • Vastaa

    On ihan oikein 5 tl :).

    • Kontturi Seija on 6.8.2016 at 13:16
    • Vastaa

    Hei Sari! Saisko sinulta vähän erilaisen ohjeen kaalilaatikon tekoon?
    Helpot ohjeet kaalikääryleiden tekemiseen olisi myös tervetullut juttu.
    Kesäterveisin:Seija

    • sari kalliomäki on 7.8.2016 at 09:01
    • Vastaa

    Hei Seija, tässä olisi tällainen vähän erilainen ohje: http://www.maku.fi/blogit/tyrnia-ja-tyrskyja/iso-satsi-arkiruokaa-17-paprikainen-kaalilaatikko Itse asiassa mahtavan suuri kaali on juuri tuossa odottamassa, katsotaan mitä siitä tulee 😀

    • Vierailija on 11.8.2016 at 06:16
    • Vastaa

    Kertoisitko kahvia juomattomalle, mitä tuo espresso on / miten tehdään? Ohje houkuttelisi kokeilemaan, mutta tuo osio askarruttaa 🙂

    • PäiviL on 11.8.2016 at 17:48
    • Vastaa

    Mikä tässä ohjeessa tekee tuosta piirakasta toffeepalat? Ei se väri ole minusta tee siitä toffeeta, Ohjeessa puhutaan lisäksi koko ajan mokkapaloista… 🙁

    • sari kalliomäki on 12.8.2016 at 04:49
    • Vastaa

    Tämä on ikäänkuin vaalea mokkapala, josta minulle tulee ainakin sellainen toffeinen vaikutelma. Toki jos haluat, niin voit sulattaa toffeeta mikrossa ja sekoittaa sen vaikka mascarponeen ja levittää piirakan päälle, mutta minusta tällaisenaan se on juuri hyvä ja kahvilaväki tykkäsi :).

    • sari kalliomäki on 12.8.2016 at 04:50
    • Vastaa

    Espresso tehdään erillisellä koneella, mutta tähän kelpaa myös hyvä hiukan voimakkaampi kahvi :). Kokeile ihmeessä, ei haittaa vaikkei kahvi espressoa olisikaan.

    • Hannamarja on 12.8.2016 at 16:22
    • Vastaa

    Hyvää ja helppo tehdä. Voilla ja sokerilla ei voi epäonnistua 😉 Mukavaa vaihtelua perinteisiin mokkapaloihin.

    • sari kalliomäki on 12.8.2016 at 17:04
    • Vastaa

    Voi ja sokeri on ihan ehdoton pari 😀 kiva että tykkäsit.

    • Vierailija on 9.9.2016 at 16:07
    • Vastaa

    Tänään kokeiluun 😀

Vastaa

Your email address will not be published.