Sitruunainen juustokakku kupeissa

Juustokakut kupissa olivat tämän kesän ehdottomat suosikit. Tässä tulee ohje sitruunaiseen juustokakkuun, jossa ei ole liivatetta. Itse en pidä liivatteen käytöstä. Sen lisäksi, että se on aavistuksen haasteellista käyttää, se tekee usein juustokakut ikävän kiinteiksi. Niinpä olen tehnyt paljon sellaisia versioita, joissa suklaa kovettaa kakun tai sitten juustokakku tehdään kuppeihin kuten tässä, jolloin täyte pysyy ihanan pehmeänä. Ja mikä parasta tekeminen käy tosi sutjakkaasti.

Pohjalla on keksimuruja, täyte sekoitetaan ja pursotetaan kippoihin tai kuppeihin ja itsetehty hillo kruunaa herkun. Pursotinta käytän siksi, että varsinkin niissä läpinäkyvissä kipoissa täyte ei näytä hyvältä, jos se on lusikoitu kippoon, pursottimella tulee siistimpää jälkeä. Pursottimella saa myös keskustan kivasti koholle. Materiaalit kannattaa valita tarkoin, sillä halpistuotteilla tulee myös halpa maku. Kunnon kerma ja Philadelphia yhdessä tekevät tästä herkusta vastustamattoman. 

Raparperihillo valmistuu nopeasti hillosokerin kanssa, mutta olen myös välillä tehnyt paksumman raparperikiisselin juustokakkujen päälle. Perunajauhoa vaan hiukan enemmän, että on vähän tuhdimpaa. Raparperi sopii hyvin sitruunan kanssa, eikä tulos ole silti yhtään liian kirpeä pikemminkin raikas.

 

Sitruunajuustokakku

Ainekset

400 g philadelphia tuorejuustoa

3 dl vispikermaa

7 kpl Digestive-keksejä

3-5 rkl sokeria

1 kpl sitruunan kuori

1,5 kpl sitruunanmehua

1 dl raparperihilloa

Tee näin:

Vatkataan kerma vaahdoksi, lisätään joukkoon tuorejuusto sekä sitruunan kuoriraaste ja -mehu. Lisätään sopiva määrä sokeria. Vatkataan seos sileäksi. Murustellaan Digestive-keksit leivinpaperin välissä ja jaetaan kuppeihin tai lasimaljoihin. Pursotetaan päälle täytettä ja kuorrutetaan raparperihillolla. Koristellaan sitruunanpalasilla. Laitetaan hetkeksi kylmään ja nautitaan kylmänä.

Mausteinen raparperikiisseli

Ainekset

1 l vettä

6 dl raparperinpaloja

1 dl sokeria

0,5 dl muscovadosokeria

7 rkl perunajauhoja

1,5 dl vettä

2 rkl limettimehua

1 tl inkivääriraastetta

1 tl kanelia

2 dl kuohukermaa

Tee näin:

Keitetään raparperinpaloja inkiväärillä ja kanelilla maustetussa vedessä kunnes ne hajoavat. Lisätään joukkoon sokerit. Sekoitetaan perunajauhot puolentoista desilitraan vettä sekä limettimehuun. Lisätään seos kiisseliin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kiehautetaan koko ajan sekoittaen ja maustetaan. Tarjoillaan kermavaahdon kera.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5868

2 kommenttia

2 pingiä

  1. Tykkäsin ♥

    • sari kalliomäki on 2.8.2016 at 04:27

    Tästä tykkäsi ihan muutama muukin :D.

Kommentit eivät ole päällä.