Mansikkakakku

Mansikkakakku on sellaista herkkua mitä tulee tehtyä pitkin kesää. Kahvilassa sitä on tarjolla joka päivä hiukan erilaisin koristuksin. Alla olevassa ohjeessa täytteenä on joka toisessa kerroksessa mansikkatäytettä ja joka toisessa valkosuklaatäytettä. Mikäli haluaa voi mascarponen korvata rahkalla ja itse laitankin kahteen ison kakun täytteisiin viisi purkkia kermaa vatkattuna ja viisi purkkia rahkaa. Seoksen jaan puoliksi ja toiseen puoleen lisään 500g mansikkahilloa ja toiseen puoleen 2 valkosuklaalevyä sulatettuna ja hieman jäähdytettynä. Maut kannattaa tarkistaa ja lisätä tarvittaessa sokeria. Kakkujen kostutukseen on mielestäni parasta Sprite ja kakkupohjat teen 70% ohjeella, josta on helppo leikata kakkupohja viiteen osaan. Liivatetta en mansikkakakussa käytä lainkaan. 

Koristeeksi tulevat mansikat voi pilkkoa puoliksi ja tehdä niistä ympyrän tai leikellä päälle pieniksi paloiksi. Mansikoita voi myös siivuttaa kakun sivuihin vain mielikuvitus on koristelussa rajana, myös kirsikat sopivat hyvin mansikoiden kaveriksi samoin Marianne-rakeet. Suklaarouhe toimii myös hyvin kakun päällä ja mielestäni paras merkki on Dolfin, josta taidan tehdä teille ihan oman postauksen. Suklaarouhetta löytyy kauniissa purkeissa ihan tummana tai sitten sellaisena missä on vaaleaa ja tummaa suklaata sekaisin. Lisäksi Dolfin tekee karamellisuklaarouhetta joka myös on kokeilemisen arvoinen. 

Tähän väliin vielä huomauttaisin, että kakuissa käytetään aitoa kermaa ei kasvisrasvaa, eikä mitään kevytversioita. Kun kerran tehdään, niin tehdään sitten kunnon materiaaleista :D. Leivonnaisissa käytetään voita ei margariinia ja suurin osa hilloista on tehty itse. Ei siis mitään säilöntä- tai lisäainelistoja. 

 

Mansikkakakku

Ainekset

mansikkatäyte:

2,5 dl vispikermaa

500 g mascarponejuustoa (2 rasiaa)

1-2 dl mansikkahilloa

valkosuklaatäyte:

2,5 dl vispikermaa

500 g mascarponejuustoa (2 rasiaa)

200 g valkosuklaata

kuorrutus:

6 dl vispikermaa

30 kpl mansikoita

Tee näin:

Valmistetaan yksi 8 munan täytekakkupohja. Leikataan hyvin jäähdytetty 70% kakkupohja 5 osaan. Valmistetaan täytteet kakkuun. Vatkataan kerma vaahdoksi, lisätään mascarpone ja mansikkahillo. Hillon määrä riippuu hiukan hillon laadusta, laitetaan ensin vähemmän ja lisätään sopiva määrä, tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa sokeria. Valmistetaan toinen täyte. Sulatetaan ja jäähdytetään suklaa. Vatkataan kerma vaahdoksi, lisätään joukkoon mascarpone ja hyvin jäähtynyt suklaa. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa sokeria. Molempia täytteitä laitetaan kahteen väliin. Kostutetaan jokaista kakkulevyä maidolla ennen täytteen levittämistä. Siistitään valmiista kakusta reunat. Vatkataan kuorrutuksen kerma vaahdoksi ja kuorrutetaan kakku kermalla, pursotetaan päälle pieniä ruusukkeita ja koristellaan kakku mansikanpuolikkailla. Kakun sivuun tulevat mansikat kannattaa leikata ihan ohuiksi, niin ne pysyvät paremmin paikallansa. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5864