Kesäsalaatit

Ei voi käsittää, miten pää on jatkuvasti ihan tyhjä, kun menee kauppaan. Nyt on selkeästi sellainen kausi, kun on kesäkahvilajutut jo niin voimallisesti menossa, että kotona pitäisi saada ruoka tehtyä tosi nopeasti ja yksinkertaisesti. Salaattia tekee mieli päivittäin, eikä kuitenkaan ihan sitä salaatti-tomaatti-kurkku -versiota. Niinpä olen kaivellut vanhoja reseptejä ja mietiskellyt muutamia uusia, nopeita siis. Tämä taitaa olla yksi suosikkini sen vesimelonihässäkän lisäksi. Ihan vaan kurkku paloiksi, valkosipulifetajuustoa kaksi rasiaa ja reilusti silputtua persilijaa. On tosi hyvä yhdistelmä.

Eikä myöskään sovi unohtaa coleslawia, joka on meidän kesäsuosikki. Sitä menee makkaran ja pihvien kanssa ihan niin paljon, kun kerkiää vaan tekemään. Ja nimenomaan smetanaan tehtynä. Oletko koittanut ruisleivän päällisenä? Tuntuu se olevan herkkua niinkin. Olen todennut käytännölliseksi tehdä niin,  että teemme salaatteja kerralla porukalla isommat satsit ja sitä sitten kukin käy hakemassa kaapista, kun parhaaksi näkee. Ihan mahdotonta saada aikaiseksi yhteisiä ruoka-aikoja joka päivä. Yksi poika on vuorotöissä, Ukko lomailee vielä ensi viikon, yksi kalastaa, yksi mopoilee ja sitä rataa. Kalassakin pitää olla ensin aamukalassa, päiväkalassa ja iltakalassa, joten siinä se päivä menee mukavasti. 

 

Coleslaw

Ainekset

1/3 kpl keräkaalia

1 kpl porkkanaa

3 kpl sipulinvarsia

Kastike:

120 g smetanaa

3 rkl majoneesia

1 tl dijon sinappia

1/4-1/2 tl chilirouhetta

1 tl valkosipulirouhetta

Muut ainesosat: tarvittaessa ripaus suolaa ja sokeria.

Tee näin:

Raastetaan kaali ja porkkana, silputaan sipulinvarret. Sekoitetaan kastike, tarkistetaan maku ja yhdistetään kaaliseokseen, säilytetään kylmässä.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5858

6 comments

6 pings

Skip to comment form

  • Heispi on 28.6.2016 at 19:40

  Mä jo odotan kesäkahvilaa! Pitää ehdottomasti tulla käymään 🙂

  • Vierailija on 28.6.2016 at 20:26

  Ihanaa, kesäkahvila! Milloin aukeaa? Harmitti kun viime kesänä en ehtinyt käydä, mutta tänä kesänä poikkean varmasti.

  • sari kalliomäki on 29.6.2016 at 07:42

  Perjantaina aukeaa klo 12 🙂 Joka päivä heinäkuun ajan auki 12-18, jos poikkeuksia tulee, niistä on ilmoitus facebookissa Tyrniä ja tyrskyjä pop up cafe -sivulla. Tervetuloa :).

  • sari kalliomäki on 29.6.2016 at 07:43

  Tervetuloa 🙂

 1. Kivan näköisiä salaatteja, varsinkin se eka.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  • sari kalliomäki on 30.6.2016 at 06:38

  Piia, osallistuttu 🙂

Comments have been disabled.