Seijan puutarha

Mitä Räpsööstä ei saa, sitä ei oikeastaan tarvita. Meillä on nimittäin niin ihana puutarhakin, että saa hakea. Valtavat määrät toinen toistaan iloisempia värejä ja muotoja. Sanoinkin eilen Seijalle, että jos täällä ei ole onnellinen, niin ei sitten missään. Kävin katsomassa tomaattejani ja haen ne sitten omaan kasvihuoneeseen, kun ensi viikon kylmät yöt ovat ohi ja palaan reissusta. Mahtavasti olivat tomaatin alut täynnä raakileita. Kesäkukkiakin laitan vasta viikon päästä, Seijalta niitä muuten saa koko kesän ajan. Huomasin kotiin tullessa, että yrtit jäivät vallan kuvaamatta, joten pitää ottaa seuraavallakin kerralla kamera mukaan. Edellisinä kesinä ostamiani yrttejä kasvaa vähän siellä sun täällä ja varsinkin oregano, ruohosipuli sekä mintut ovat niin valtavassa kasvussa, että mausteita saa mahtavasti koko kesän ajan. Minun puolestani nurmikon voisi vallan vaihtaa sellaiseen kirjavaan yrttimattoon, mutta miesväellä taitaa olla siihen kieltävä vastaus.

Seijan puutarhalla on myös majoitustoimintaa, pikkurahalla pääsee yöpymään Räpsöön maisemissa. Kukkien lisäksi Seijan tuvalta voi ostaa erilaisia lahjatuotteita, luomutuotteita, Gittes- sarjaa, mehuja, hilloja, räpsööläistä käsityötä ja vaikka mitä. Kannattaa käydä poikkeamassa, kun käytte kesäaikaan Reposaaressa.

Puutarhalla on saatavana myös valmiita laatikoita, joihin on istutettu kesätarpeet tomaatteineen ja yrtteineen vaikkapa kesämökille tai laivan kannelle. Laatikoissakin jo rehotti niin komeita tomaateita ja yrtit ihan käyttökunnossa. Kerrassaan mainio idea. Facebook-sivuilla on aina ajakohtaista tietoa, joten kannattaa klikata sinne tästä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5846