Lohivoileipäkakku

Yleensä suunnittelen voileipäkakun väliin paria erilaista täytettä, mutta tässä oli pelkkää lohitahnaa ja tykättiin kovasti. Tämä on koottu ja kostutettu samalla tavoin kuin MEHEVÄ VOILEIPÄKAKKU, kipaise katsomassa parhaat vinkit linkistä. Kolme leipää pystysuunnassa ja viisi vaakasuunnassa, leipäkerroksia on viisi ja täytettä neljä. Tästä riittää siis todella monelle herkkusuulle. Mikäli tarjottavaa on monenlaista, riittää koko tarjottimen voileipäkakusta viidellekymmenelle. Kuorrutteena on maustamatonta tuorejuustoa sekä smetanaa. Koristeina salaattia, kurkkua, ananaskirsikoita, mustikoita, graavilohiruusukkeita, salvianlehtiä, viinirypäleitä sekä limesiivuja. Lohitahnan ohje löytyy tuosta alhaalta ja päällitahnan ohje sekä teko-ohjeet linkistä. Tähän isoon voileipäkakkuun tein lohitahnan kaksinkertaisena.

 

Lohitahna

Ainekset

500 g savulohta (noin 20 cm pala isosta lohesta)

200 g ruohosipulista tuorejuustoa

150 g ranskankermaa

1 kpl punasipulia

0,5 dl persiljaa silputtuna

0,5 kpl sitruunan mehua

0,25 tl sitruunapippuria

0,25 tl mustaapippuria

Tee näin:

Sekoitetaan ranskankerma ja tuorejuusto, lisätään mausteet ja silputtu persilija. Lopuksi sekoitetaan joukkoon pieneksi silputtu sipuli sekä lohi. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5841

6 comments

6 pings

Skip to comment form

  • Hannah lehmuskujalta on 29.5.2016 at 19:05

  Kertakaikkisen upea koristelu! Oikea taideteos! Varmasti herkullinen. Kiitos ihanasta ohjeesta.

 1. Kyllä on upea kakku!!! Kiitos ihanista resepteistäsi Sari!

  • sari kalliomäki on 31.5.2016 at 18:08

  Kiitos Hannah, koristelu taitaa olla kaikkein kivointa puuhaa 🙂

  • sari kalliomäki on 31.5.2016 at 18:08

  Kiitos Seija <3

  • Tarja Hulkkonen on 14.4.2017 at 08:30

  Hei! En koskaan kommentoi mihinkään mutta nyt on pakko! Olen omistautunut koekeittiöön mutta voileipäkakkuja en ole jostain syystä koskaan tehnyt. Mutta nyt on sen aika. Todella inspiroiva tuo sun tekemä koristelu ja avasi maailmani voileipäkakkujen osalta ihan uuteen ulottuvuuteen!

  • sari kalliomäki on 14.4.2017 at 18:18

  Voi kiitos, hienoa että inspiroi. Voileipäkakut on niin mahtavia juurikin siksi, että koristeluja voi muunnella ihan rajattomasti.

Comments have been disabled.