Kahden suklaan juustokakku

Nyt on se aika keväästä, kun juhlat lähestyvät ja epätoivoisesti mietitään tarjottavia. Laitankin muutaman kakkujutun seuraavaksi ja sen jälkeen perehdytään kesän brunssitarjoiluihin ja salaateihin. Kahden suklaan juustokakku on mitä mainioin juhlatarjottava ja kun valitsee koristeet valmiiksi ja mahdollisimman helpoiksi, käy ihastuttavan kakun valmistaminen aikas helposti. Juhlavan koristelun saa macaronseilla, tryffeleillä, karhunvadelmilla ja mustikoilla.

Tämän kakun tekeminen onnistuu aloittelijaltakin, sillä tässä ei käytetä lainkaan liivatetta. Vatkataan kerma vaahdoksi ja sulatetaan sekä jäähdytetään suklaat. Ainekset sekoitetaan kahdessa eri astiassa toiseen tulee valkosuklaatäyte ja toiseen tummasuklaa maitosuklaaseen sekoitettuna. Saman tien voi laittaa molemmat täytteet hiukan jähmettyneen pohjan päälle. Ensin tummempi seos ja sitten vaaleampi. Tämän helpompaa ei oikein juustokakun tekeminen voi olla. Mikäli haluaa hiukan ytyä makuun, voi lisätä tumman suklaaseoksen joukkoon ruokalusikallisen toffeelikööriä. Koristeetkin voi laittaa valmiiksi jo edellisenä iltana, säilyvät hyvin jääkaapissa parikin päivää.

Monenlaista systeemiä olen kokeillut juustokakun tekemisessä ja tällaisen ilman liivatetta tehdyn kakun kanssa on huomattavasti helpompi kikkailla. Laitan nimittäin pelkän irtopohjavuoan reunan tarjoilulautaselle ja teipillä ulkopuolelta neljästä kohtaa kiinni. Siihen sitten pohja ja jääkaappiin hetkeksi. Sitten ensin toinen täyte ja samatien toinen täyte, tasoitus ja jääkaappiin. Kun juustokakku on muutamia tunteja jähmettynyt, otan pois jääkaapista, irrotan teipit ja vedän kakun suoralla terävällä veitsellä vuoan reunoista irti, avaan irtopohjavuoan reunat ja kakku on koristelua vaille valmis ja siististi valmiina tarjoilulautasella.

 

Kahden suklaan juustokakku

Ainekset

Pohja:

200 g Digestive-keksejä

100 g voita

Täyte 1:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g mascarponea

1,5 dl vispikermaa

150 g valkosuklaata (Pandan valkosuklaa vadelmarouheella)

Täyte 2:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g mascarponea

1,5 dlvispikermaa

150 g tummaa suklaata

100 g maitosuklaata

Tee näin:

Murustellaan keksit leivinpaperin välissä. Sulatetaan voi ja lisätään murujen joukkoon, sekoitetaan ja levitetään irtopohjavuoan pohjalle. Laitetaan jääkaappiin odottamaan. Valmistetaan täytteet. Sulatetaan ja jäähdytetään erikseen toiseen astiaan valkosuklaa ja toiseen astiaan tumma suklaa sekä maitosuklaa. Vatkataan kerma vaahdoksi. Sekoitetaan toiseen astiaan toinen tuorejuusto ja mascarpone, lisätään puolet kermavaahdosta mukaan. Toiseen astiaan tehdään samanlainen sekoitus ja loput kermavaahdosta. Lopuksi lisätään varovasti sekoitellen toiseen astiaan jäähtynyt valkosuklaa ja toiseen tummempi suklaaseos. Kaadetaan ensin tumma täyte pohjan päälle ja sitten vaalea, tasoitetaan pinta ja annetaan hyytyä rauhassa useita tunteja. Kakun voi tehdä valmiiksi tarjoilua odottamaan jo edellisenä päivänä. Koristellaan valmis kakku macaronseilla, karhunmarjoilla, mustikoilla ja tryffeleillä. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5837

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  • LauraS on 24.5.2016 at 17:52

  Hei! Minkä kokoiseen vuokaan kuvan kakku on tehty? Näyttää todella hyvältä 🙂

  • sari kalliomäki on 5.6.2016 at 07:47

  Voi harmi, että huomasin kysymyksesi vasta nyt, vuoka on sellainen pikkuinen 20 cm leveä. Sillä tulee tästä määrästä tuollainen korkeampi versio.

  • catrine on 1.2.2017 at 21:12

  voiko kakun tehdä 24cm irtopohjavuokaan? niin että siitä tulee kuitenkin korkea. onko kakku hyytynyt kunnolla vaikka siinä ei ole liivatetta?:)

  • sari kalliomäki on 2.2.2017 at 14:40

  Voi tehdä, mutta ei tule yhtä korkea kuin kuvassa ja hyytyy tosiaan hyvin, kannattaa kuitenkin varata hyytymiselle aikaa, ettei ota puolen tunnin päästä pois jääkaapista, suklaa tekee sen, että hyytyy hyvin ilman liivatetta.

Kommentit eivät ole päällä.