Synttäritouhuja

Meidän perheessä on kaksi alkukevään yksilöä, pari syksyn lasta ja Ukko on toukokuinen. Ihan joka juhlaa ei meillä juhlisteta, mutta synttärit on aina huomioitu, joskus isommalla ja joskus vähän pienemmällä volyymillä. Kerran vuodessa sitä vaan vanhetaan. Näin keskellä viikkoa oleviin synttäreihin ei ajallisesti pysty paljon satsaamaan, joten aika helpolla menyllä mentiin. Punaviinipullo, muutama hyvä juusto, laadukkaita keksejä juustojen kanssa, paahdettuja tomaatteja, krakovanmakkaraa pekonissa, pika quiche ja jälkkäriksi kahden suklaan juustokakku.

Paahdetut tomaatit: Pirskota minitomaattien päälle oliiviöljyä tai valkosipulilla maustettua oliiviöljyä, ripottele päälle mausteseosta ja paahda puolisen tuntia 180 asteessa. Itse teen mausteseosta moneksi käyttökerraksi kerrallaan ja säilytän sen tiiviissä maustepussissa. Seokseen laitan salviaa, basilikaa, oreganoa, persilijaa, rosmariinia, mustaapippuria sekä hippusen suolaa. Kaveriksi sopii mainiosti krakovanmakkara, johon on kääritty pekoni ympärille, nämäkin oleilivat uunissa 180 asteessa puolisen tuntia.

Meidän pihan valkovuokot ovat niin varjoisassa paikassa, että nyt ne vasta ovat täydessä kukassa ja niin herttaisia. Täällä Reposaaressa ei valkovuokkoja kasva ja oman pihan vuokot ovat siirrännäisiä ystävältä. Vuokkoalue senkun laajenee joka vuosi ja nyt niitä malttaa välillä ottaa maljakkoonkin. Kestävät aika pitkän aikaa ja ovat sisällä kunnolla auki.

Lahjatoiveita ei ollut ja jotain aina haluaisi kuitenkin ostaa. Niinpä me pojun kanssa kerättiin herkkukori, johon etsittiin papeliinin suosikeita ja löydettiin muutama uusikin juttu. Kohtuullisen kiva tapa muistaa, eikä nurkkiin jää lojumaan mitään tyhjänpäiväistä tavaraa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5833