Lakritsia, lakritsia

Fazerin matkasuklaat on niin herkkua. Kööpenhamina on suosikkini, sillä lakritsi on tällaiselle viljattomalle harvinaista herkkua ja se on aina ollut yksi intohimo. Raspberry liquorice -suklaassa yhdistyy valkosuklaan täyteläisyys, vadelman kesäinen maku ja lakritsan aromi ja se sopii niin hienosti jälkiruokien raaka-aineeksi. Työntäyteistä viikonloppua on paikattu herkuttelemalla ja tämä lakritsiherkku on meillä kaikkien mieleen. Itse syön sen ilman lakritsikoristeita.

Tämä on taas sellainen kaikkien jälkiruokien kuningatar, kun ei tarvitse paljon vaivaa nähdä, kerma vaahdoksi ja suklaa sulaksi. Mascarpone ja kermavaahto sekaisin jäähtyneen suklaan sekaan ja hiukan lakritsijauhetta sekaan ja koristeeksi lakritsikastiketta sekä lakritsipaloja. Dr. Oetkerilta tuli juuri tosi hyvänmakuinen lakritsikastike, pankaas kokeillen.

Ihan uskomatonta, että kirsikka- ja omenapuut kukkivat ihan juuri. Isot nuput on jo joka puussa. Tänään on onneksi tullut hiukan vettä, että puhdistuu tuo varsin siitepölyinen ilma, jaksaa paremmin vedellä ilmaa sisään ja ulos. Ruohosipuli on jo yrttilavassa täysin käyttökelpoista muita yrttejä odotellessa. Alkuviikosta pitää päästä katsomaan tomaatintaimia, jotka ovat Seijan puutarhalla hyvässä hoidossa. Kätevää, sillä meillä sisällä ei voi taimia kasvattaa sitäpaitsi loppukevään hektinen työelämä ilman taukoja tai työaikoja varmaan tappaisi kaikki taimet jo ensialkuun, kun unohtaisin kumminkin tarpeeksi kastella. 

 

Lakritsimousse

Ainekset

200 g mascarponea

2 dl vispikermaa

130 g Fazer Raspberry liquorice -suklaata

1 rkl lakritsijauhetta

1 dl lakritsipaloja

0,5 dl lakritsikastiketta

Tee näin:

Sulatetaan ja jäähdytetään suklaa. Vatkataan kerma vaahdoksi. Sekoitetaan keskenään mascarpone ja kermavaahto sekä jäähtynyt suklaa ja lakritsijauhe. Tarkistetaan maku, lisätään tarvittaessa sokeria. Jaetaan seos jälkiruokamaljoihin, laitetaan päälle lakritsikastiketta sekä lakritsipaloja. Säilytetään kylmässä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5832

2 kommenttia

2 pingiä

  1. Kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla. Tämä varmaan sulattaisi aikuisen jälkikasvunkin. Poika taisi olla kymmenvuotias, kun pyysi Ranskassa äitiä ostamaan lakritsijäätelön. Enhän minä tiennyt, mitä se on ranskaksi, mutta hän oli jo tiskistä bongannut: réglisse.

    • sari kalliomäki on 17.5.2016 at 16:55

    Reglisse <3 uskon että on sopiva myös vähän aikuisempaankin makuun. Ja toki tähän voi lisätä myös lurauksen jotain kahvilikööriä tai muuta makua antamaan, jos tykkää.

Kommentit eivät ole päällä.