Melonisalaatti

Ihan on jo melkein sellaiset helteet, että pitää jotain raikasta keksiä ja huolehtia nesteytyksestä, heh. Uskomattomat siis on ilmat. Vesimeloni on kesän parhaita raaka-aineita. Tällä hetkellä trendikästä on tehdä melonipizzaa, mikä kyllä näyttää varsin houkuttelevalta. Tässä kuitenkin kolme erilaista hyvin yksinkertaista melonisalaattia. Siitä saa aika herkullisen näköisiä salaatteja nopeasti. Lohkotaan meloni kolmioiksi, jotka kasataan kahdeksi kerrokseksi. Päälle ladotaan salaattisekoitusta, aurinkokuivattua fetajuustoa, sipulia, paprikaa ja siemensekoitusta. Käytä omia lempisalaattiaineksiasi.

Tämä on maailman yksikertaisin ja paras, suosikkini vuosi vuoden perään. Vesimeloni kuutioiksi ja sekaan pieneksi silputtua sipulia ja maustettuja fetakuutioita. Päälle hiukan mustaapippuria siinäpä se.  Paras hellepäivän pikaruoka ja kun nappaa tämän kanssa kananmunavoileivän, on nälkä poissa, mutta silti ei ole ähky olo.

Kauniita salaattilautasia saa kun siivuttaa erilaisia melonilaatuja sekaisin. Pohjalle salaattia, päälle melonisiivuja ja ylimmäiseksi luumutomaattia ja mozzarellapalloja, koristeeksi sitten vaikka yrttejä. Nämä mehukkaat salaatit eivät välttämättä tarvitse edes mitään kastiketta, ettei melonin herkkä maku huku voimakkaampiin.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5830