Retkellä

Ihminen ei kyllä paljon tarvitse ollakseen onnellinen. Riittää suunnilleen lämmin keli, aurinkolasit, hyvä seura ja makkara. Tänään oltiin lainapojan sekä pojun kanssa retkellä ja yritettiin tavata huomisia äitienpäiväsankareita huonolla menestyksellä, ainoastaan mummuni oli kotona. Orkideat löysivät kuitenkin perille ja toivottavasti ilahduttavat äitejä. Mammalassa sitten iski nälkä ja päätimme pikaisesti grillata, vaan grilli oli entinen, vain muutama osa löytyi. Ukko sitten kyhäsi tuossa tuokiossa kukkapatagrillin, tosin lainapoika totesi hommaa seuratessaan, että ei tule mitään, mutta tuli kuin tulikin kerrassaan herkulliset makkarat.

Elämässäni on tasan yksi koira, jota ei oikeastaan voi koiraksi sanoakaan, Ukon siskon Milo. En siis ole koiraihminen, eivätkä ne juurikaan saa minulta sympatioita villakoiria lukuunottamatta. Tämä yksilö on viisain koskaan tuntemani koira, jonka ottaisin heti omakseni, jos olisi mahdollista. Uskomaton kommunikointitaito, tilannetaju sekä viisaus. 

Ai niin ystävälläni on ihan höpsö mäyräkoira, joka on päättänyt että olemme kavereita. Vierailureissulla se teki kaikkensa, että olisin huomannut ja leikkinyt ja touhunnut, eikä kerta kaikkiaan antanut periksi. Lopuksi se pötkötti sohvan takareunalla niskani takana ja nuoli välillä kasvoja tyyliin, että mehän olemme maailman parhaita kavereita. Ehkä Bertta on siis elämäni toinen koira.

Mummulan piha kukki aivan sinisenä ja välissä jotain muitakin sipulikukkia, mielettömän kaunista. Myös valkovuokkoja oli mäet täynnä. Niitä ei Räpsööstä löydykään ja siitä syystä olen siirtänyt pihaan muutaman alun ja ovat kivasti levinneet. Nautitaan ihanasta kelistä, jota on luvattu vielä ensi viikoksikin ja juhlitaan iloisesti kaikkia äitejä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5828