Iso satsi arkiruokaa 17: Paprikainen kaalilaatikko

Ensinnäkin valtava määrä innokkaita osallistui Emman uuden kirjan arvontaan, lähes sataviisikymmentä kirjasta kiinnostunutta. Eikä ihme, kirja on hurmaava. Onnetar suosi tällä kertaa Susanna Malkamäkeä, jolle on lähtenyt viesti ja onnittelut.

Tänään iski armoton kaalihimo, kun kaupan vihannestiskissä lekotteli niin herkullisen näköisiä varhaiskaaleja. Pakko oli ostaa pari ja kaalilaatikkoa väsäämään. Tässä ei ole mitään sen ihmeellisempää paitsi että lisämakua on haettu paprikasta sekä sweet chili -kastikkeesta. Pientä lisämakeutta antaa vaahterasiirappi. Kohtuullisen nopea arkiruoka ja kun tekee taas isompaa satsia kerralla, voi seuraavana päivänä haravoida ja tehdä pihatöitä. Tällaisia aurinkopäiviä ei kannata tuhlata hellan ääressä keittiössä.

 

Paprikainen kaalilaatikko

Ainekset

2 kpl varhaiskaalia

2-3 kpl sipulia

4 kpl suippopaprikoita

800 g sika-nauta jauhelihaa

8 dl vettä

2 kpl lihaliemikuutiota

1,5 dl sweet chili kastiketta

0,5 tl mustaapippuria

3 rkl vaahterasiirappia

Muut ainesosat: reilusti voita

Tee näin:

Pilkotaan kaalit ja paistetaan ne runsaassa voissa. Kaadetaan kahteen vuokaan, paistetaan pilkotut paprikat sekä sipulit ja lisätään vuokiin. Paistetaan jauheliha, lisätään vesi, sweet chili, mustapippuri, vaahterasiirappi sekä lihaliemikuutiot. Kiehautetaan ja jaetaan liemi molempiin vuokiin. Sekoitetaan ainekset vuoassa ja laitetaan uuniin 180 asteeseen noin kolmeksi vartiksi.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5824