Iloisen vapun toivotus

Minä avaan syömeni selälleen ja annan päivän paistaa, minä tahdon kylpeä joka veen ja joka marjan maistaa.    Eino Leino

On vappuheilattu, vappuajeltu ja perinteiset vappuautot tarkastettu, niin ja herkuteltukin. Ei voisi kauniimpaa säätä olla toukokuun ekana, sillä takki oli jo terassilla liikaa. Keskustan miljoona ihmistä ja mahdoton markkinahumukin olivat hiukan liikaa ja piti päästä vähän väljemmille vesille. Ei voi muuta sanoa kuin tervetuloa kesä ja toukokuu. Lähes varma pääskyshavaintokin tehty, joten siinäpä se sitten on, muutamat puut jo vihertää ja seuraavaksi pitää sännätä takapihalle tarkistamaan yrttimaa. Ja niin kovaan ääneen olen puhunut parista lisälaatikosta, että pitäisi ruveta jotain tapahtumaan.

Pieni kapinallinen sisälläni ei ihan intoudu valkolakkikeikaroinnista ja oma lakki on hukattu johonkin aikapäiviä sitten, mutta iloisia ihmisiä on kyllä kiva katsella. Rannalla oli hilpeä meno ja löytyi pari naista, joista toiselta onnistui voimistelu ja vaaka ihan tuosta vaan. Useita poikia juoksi pallojensa kanssa ja vanhojen autojen keskellä olisi melkein voinut kuvitella itsensä vappuun useita vuosikymmeniä sitten. Kyllä tästä niin nauttii.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5823