Tortillaveneet

Tänään on heittäydytty vapputunnelmiin oikein urakalla työmaan vappupicnicillä ja lystiä oli. Jos vielä on hiukan vappuherkut hakusessa tee tortillaveneitä. Tässä on yksi vaihtoehto, mutta veneet saat kasaan yksinkertaisemminkin. Itse tykkään vielä tähän vuodenaikaan sellaisista ruokaisista ja lämpimistä tortilloista ja sen takia jauhelihan kanssa täytteenä on ratatouille, jonka ohje on edellisessä postauksessa. Kesällä kerkiää sitten nauttia tuoreista kurkuista ja tomaateista sekä muista vihanneksista. 

Pohjalle laitettiin salaattia ja vene täytettiin hyvin maustetulla jauhelihakastikkeella. Yksi ohje löytyy tuosta alhaalta ja sen voi näitä veneitä varten tehdä ilman paprikaa jos täytteeksi laittaa myös ratatouillea. Jauhelihakastikkeen kanssa täytteenä on siis ratatouille sekä maustettuja fetajuustopaloja (Pirkka). Kastikkeeksi teimme tuhdin version smetanasta ja ranskankermasta, mausteena tietysti sweet chili -kastiketta. Ja ihan vaan vinkiksi, että ei tämän version syöminen ole yhtään sen helpompaa kuin sen toisenkaan. Tekevät kuitenkin takuulla kauppansa.

 

Paprikainen hot dog -kastike

Ainekset

800 g naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

2 kpl paprikaa

2 kpl sipulia

6 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna

1,5 dl punaviiniä

400 g valkosipulista tomaattisosetta

1 rkl paprikajauhetta

2 rkl worchesterinkastiketta

1,5 rkl sriracha kastiketta

1 rkl provencen yrttisekoitusta

2 rkl vaahterasiirappia

1 rkl dijon sinappia

1 tl suolaa

Muut ainesosat: tarvittaessa ripaus sokeria.

Tee näin:

Leikataan paprikat kuutioiksi samoin sipuli. Ruskistetaan pannulla jauheliha, paprikat ja sipuli. Lisätään lähes kypsän seoksen joukkoon punaviini, tomaattisose sekä mausteet. Annetaan kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia, kauemminkin jos kastike on kovin löysää. Sopivan paksu kastike pysyy hyvin hot dogien sisässä. Lämmitetään makkarat ja sämpylät. Täytetään sämpylät tomaatilla, makkaralla ja kastikkeella. Ripotellaan päälle cheddar-raastetta. Halutessa voi joukkoon lurauttaa ketsuppia. 

Tortillakastike

Ainekset

150 g creme fraichea

120 g smetanaa

3-5 rkl sweet chili kastiketta

0,5 dl ruohosipulia (silputtuna)

0,5 kpl valkosipulikynsiä (murskattuna)

1 rkl sitruunamehua

Muut ainesosat: tarvittaessa ripaus sokeria.

Tee näin:

Sekoitetaan ainekset sekaisin. Laita sweet chili -kastiketta oman maun mukaan. Mitä enemmän sitä tulisempaa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5822