Ratatouille

Ratatouille on varsin käyttökelpoinen ja herkullinen ruoka. Teen tätä aina hiukan varioiden, mutta alla oleva MAKU:n ohje on erittäin hyvä perusohje. Munakoisot jätän aika usein pois ja jos niitä laitan, itketän niitä hiukan, että enin neste lähtee pois. Mausteeksi laitan yleensä tuoretta timjamia sekä basilikaa. Nämä voi myös korvata persilijalla. Meillä syödään usein ratatouillea syksyaikaan, kun kaikki vihannekset ovat tuoreita ja osa omasta puutarhasta. Tätä tehdään myös välillä tortillojen väliin, jolloin niistä tulee vielä ruokaisampia. Mainion ruuan saa myös lisäämällä ratatouillen sekaan lihapullan puolikkaita. 

 

Ratatouille

Ainekset

1 kpl munakoisoa

1 kpl kesäkurpitsaa

1 kpl punaista paprikaa

1 kpl keltaista paprikaa

3 kpl sipulia

2 kpl valkosipulinkynttä

5 kpl tomaattia

1 rkl ruokaöljyä

2 tl timjamia

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1/4 tl sokeria

Tee näin:

Ratatouille valmistuu näin:

Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat reiluiksi paloiksi.

Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulit. Lohko tomaatit.

Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoja, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä pintaan. Siirrä munakoisot lautaselle ja paista seuraavaksi kesäkurpitsat.

Paista kesäkurpitsoiden jälkeen paprikat, sipulit ja valkosipuli.

Lisää kaikki ainekset pannulle, mausta ja sekoita. Anna ratatouillen hautua kannen alla 20–30 minuuttia.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5821