Hummus paahdetusta parsasta

Hummuksen ystävän pitää ehdottomasti koittaa tätä parsahummusta. Sopii aivan loistavasti maalaisleivän päälle. Hummusta valmistetaan hiukan eri tavoilla ja mestari tekee sen tietysti omalla tavallaan, tässä tällainen helppo versio. Vasta jälkikäteen tuli mieleeni, että makua olisi vielä voinut parantaa paahtamalla kikherneetkin, nyt paahdoin vain parsan, ensi kerralla kokeilen myös herneiden paahtoa. Se on selvästi kevät nyt, kun parsahuuma nostaa päätään. Monenlaista versiota jo toteutettu.

 

Parsahummus

Ainekset

10 kpl parsaa

290 g kikherneitä suolaliemessä

1 kpl valkosipulin kynsi

0,5 kpl sitruunanmehua

2-3 rkl seesamitahnaa eli tahinia

0,5 dl oliiviöljyä

Muut ainesosat: ripaus mustaapippuria ja tarvittaessa suolaa.

Tee näin:

Paahdetaan parsat uunissa 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Pirskotetaan päälle hiukan suolaa ja oliiviöljyä ennen uuniin laittamista. Muussataan parsat tehosekottimessa ja lisätään joukkoon kikherneet ja tehdään lähes sileää tahnaa. Lisätään puristettu valkosipuli ja kieräytetään pari kertaa. Lisätään tahini sekä sitruunamehu ja kieräytetään tehosekoittimella taas jonkun aikaa. Lopuksi lisätään tarvittava määrä oliiviöljyä ohuena nauhana. Laita vaan sellainen määrä, että tulee mielestäsi sopivan paksua. Säilytetään kylmässä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5815

2 kommenttia

2 pingiä

    • Maku_Elina on 19.4.2016 at 05:37

    Mahtava idea, täytyykin kokeilla!

    • sari kalliomäki on 19.4.2016 at 12:29

    Kivaa vaihtelua siihen perinteiseen 🙂

Kommentit eivät ole päällä.