Viikonlopun viettelys appelsiinijuustokakku

Jos olet juustokakkuaddikti, niin kannattaa vilkaista uutta MAKU-lehteä, siellä oli ainakin mangojuustokakku ja persikkainen versio. Tässä kuitenkin appelsiinijuustokakku, joka on mukavan raikas ja kun mukana on myös valkosuklaata, niin ihanan makea. Myönnän kyllä auliisti, että itselläni on juustokakkuihin jonkinlainen pakkomielle, vaikka yritänkin olla tekemättä niitä liian usein. Se vaan menee niin vauhdilla täytekakun ohi. Lisäksi kun makuja voi vaihdella niin hurjasti ja kakun voi tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä, niin mikäs sen mukavampaa. 

Juustokakkuun saa täytekakun tuntua koristelemalla koko päällisen kermavaahdolla tai tekemällä kermavaahtokiekuroita päälle. Liivatekakkujen kanssa pitää hiukan miettiä minkälaisia koristeita laittaa, sillä varsinkin sokerimassaiset koristeet helposti sulavat, joten ne täytyy laittaa juuri ennen tarjoilua. Erilaiset marjat ja hedelmät sopivat myös koristeeksi tosi hyvin. Itse en erityisemmin pidä kiillekerroksesta, joten jätän sen yleensä tekemättä. Pääsiäisenä meillä on takuulla juustokakkua, vaan en ole vielä miettinyt minkämakuista. Ehkäpä tämä appelsiininen olisi sopivan raikas. Muina vaihtoehtoina voisi olla Toblerone-juustokakku, jossa voi käyttää tummaa tai vaaleaa Tobleronea, Mustikkainen suklaajuustokakku, jossa mustikkasuklaan voi korvata millä tahansa kausimaulla tai Toffeejuustokakku.

 

Appelsiinijuustokakku

Ainekset

300 g appelsiinituorejuustoa

200 g mascarponea

4 dl vispikermaa

0,5 dl appelsiinimehua

2 kpl appelsiinin raastettua kuorta

4 kpl liivatelehteä

200 g valkosuklaata

Pohja:

250 g Digestive-keksejä

100 g voita

Tee näin:

Murustellaan keksit leivinpaperin välissä. Sulatetaan voi ja lisätään murujen joukkoon, sekoitetaan ja levitetään irtopohjavuoan pohjalle. Laitetaan jääkaappiin odottamaan. Valmistetaan täyte. Sulatetaan ja jäähdytetään suklaa. Vatkataan kerma vaahdoksi. Sekoitetaan keskenään tuorejuusto ja mascarpone, lisätään kermavaahto mukaan. Lopuksi lisätään varovasti sekoitellen suklaa. Liotetaan liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Sulatetaan liivatteet appelsiininmehuun ja kaadetaan hieman jäähtyneenä ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen. Lisätään lopuksi appelsiinin kuoriraaste. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa sokeria. Kaadetaan täyte pohjan päälle ja annetaan hyytyä rauhassa muutama tunti. Kakun voi tehdä valmiiksi tarjoilua odottamaan jo edellisenä päivänä. Koristellaan valmis kakku kermavaahdolla ja sokeroiduilla appelsiinimarmeladeilla. kakun kokoa voi säädellä irtopohjan vuoan koon mukaan, mitä pienempi pohja sitä korkeampi kakku.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5798

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  1. Voi kun on kaunis kakku! Ihanat koristeet! 😀

    • jemppa on 31.8.2016 at 13:40

    hei,
    mistä noita kakkukoristeita olet ostanut. Tosi nätti kakku 🙂

    • Vierailija on 17.8.2017 at 11:30

    Tein, söin, tykkäsin!

    • sari kalliomäki on 17.8.2017 at 15:44

    Onpas kiva kuulla 🙂

Kommentit eivät ole päällä.