Kevätsumua

Yhdeksän kilsan lenkki sumussa ja maittava aamupala, tiedossa tänään lisäksi kiskan norsseja ja esikon kebakkopitaleipiä. Meillä ei ole norsseja paistettu, vaikka monta kertaa on pitänyt, ehkä sitten joskus. Niinpä kun niitä on kioskilla saatavana, kipitämme sinne maistelemaan, ovat kyllä hyviä, maku muistuttaa hiukan kuhaa. Tässä pieni lainaus wikipediasta: ”Kuore eli norssi (Osmerus eperlanus) on pienehkö sisä- ja murtovesien kala, joka kuuluu lohikaloja muistuttavien kuorekalojen lahkoon. Kuore on läpikuultava, vihertävän kellertävä ja kyljistään hopeanhohtoinen kala, jolla on suuri, terävähampainen suu ja lohikalojen tapaan rasvaevä selkäpuolella lähellä pyrstöä. Kuore on merkittävin Suomessa sisävesi- ja rannikkokalastuksen sivusaaliina saatavista kalalajeista. Kuoretta kalastetaan verkolla, nuotalla, troolilla ja pilkillä. Lajin liha on valkoista ja kiinteää ja varsin maukasta.” Paistaminen saa aikaiseksi aikamoiset tuoksut, tulee melkein kioskilta tänne saakka.

Että rakastan näitä viikonloppuaamuja. Erityisen hiveleviä ne ovat tällä hetkellä juurikin valoisien aamujen takia, ei pikku sumut paljon haittaa. Sitäpaitsi täällä on niin raikasta ja kaunista on keli mikä tahansa. Ensi viikon auringonpaistetta odotan kyllä innolla, pari kakkua olen luvannut tehdä, mutta muuten taidan ulkoilla kaiket iltapäivät. Paras aika vuodesta on juuri tässä nyt, nautitaan.

Ukko oli hiukan reissussa ja meitä odotti aamulla herätessä tällainen valikoima lehtiä ja suklaata, ei liene vaikea arvata mikä on minun kasani. On se vaan merkillistä miten pienillä asioilla voi tehdä toisille äärimmäisen hyvä mielen. Eikä sen tarvitse olla mitään ostettua, vaan tarkoituksella lausutut kauniit sanat saavat saman aikaiseksi. Kuluneella viikolla olen saanut niin monta kaunista ajatusta osakseni, että ensi viikolla lupaan jakaa vähintään saman verran muille. Rentouttavaa viikonloppua, muistakaa ulkoilla.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5792

1 kommentti

1 ping

  1. Voi miten ihanasti tehty! ♥ Kaikilla on omanlaisensa lehti ja suklaalevy. Varmasti lämmitti mieltä 🙂

Kommentit eivät ole päällä.