Pääsiäisen herkullisin piirakka

Onko pääsiäisen leivontasuunnitelmat valmiina? Mikäli ei, koitapa tätä piirakka, et takuulla pety. Ohje kuulostaa kolmiosaisena monimutkaiselta, mutta kaikki osaset valmistuvat näppärästi ja lopputulos on ihana. Piirakkaan tulevat päärynät keitetään päärynäsiiderissä ja niistä saa kauniin keltaisia lisäämällä siideriin hitusen sahramia. Pohjan ainekset vatkataan sekaisin ja pohjaa paistetaan parikymmentä minuuttia itsekseen. Sillä välin päärynät leikataan kuutioiksi ja toscakuorrute kiehautetaan valmiiksi. Puolikypsän pohjan päälle lisätään päärynät sekä toscakuorrute ja piirakkaa paistetaan vielä kymmenisen minuuttia ylätasolla, jotta se saa kauniin värin. Jos päärynöiden keittäminen tuntuu liian haastavalta, laita tilalle hyvin valutettuja persikkakuutioita, maku ei ole yhtä hienostunut, mutta sopii loistavasti pääsiäiseen. 

 

Päärynäpiirakka

Ainekset

Pohja:

2 kpl kananmunia

1,5 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

0,5 dl maitoa

180 g voita (sulatettuna)

Siideripäärynät:

0,5 l päärynäsiideriä

1,5 dl sokeria

0,5 kpl sitruunan mehua

3 kpl päärynää

1 tl vaniljasokeria

Toscakuorrute:

80 g voita

1 dl sokeria

100 g mantelilastuja

1 rkl vehnäjauhoja

0,5 dl maitoa

Tee näin:

Ensimmäiseksi kannattaa keittää päärynät siiderissä. Päärynät leikataan puoliksi ja kuoritaan. Ainekset sekoitetaan kattilassa, kiehautetaan ja lisätään päärynät. Keitetään puolisen tuntia kypsäksi. Jos haluat päärynöistä keltaisia ripauta siiderin joukkoon hiukan sahramia. Valmistetaan pohja. Vatkataan munat ja sokeri, lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito sekä voi. Kaadetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan 180 asteessa 10-20 minuuttia, niin että pinta on vaalean ruskea. Sillä välin päärynät leikataan kuutioiksi ja valutetaan ylimääräinen neste pois. Valmistetaan toscakuorrute. Sekoitetaan kattilassa ainekset varovasti sekaisen ja kiehautetaan. Levitetään päärynäpalat puolikypsälle pohjalle ja lisätään päälle toscaseos. Paistetaan uunin yläosassa kymmenisen minuuttia niin, että piirakka saa väriä. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5790

1 comment

1 ping

    • sari kalliomäki on 9.3.2016 at 15:34

    Tehtiin tätä tänään leivontaryhmän kanssa ja korvattiin päärynät säilykemangolla ja tuli oikein hyvää.

Comments have been disabled.