Pullaa ja parempia aamuja ♥

Se tunne, kun lauantaiaamuna kymmeneen mennessä on kävellyt pitkän pitkän lenkin maailman parhaassa seurassa, syönyt maittavan brunssin ja laittanut kämpän pikaisesti ojennukseen. Kevätriemua. Lähdettiin lenkille merta edemmäs kalaan ja ajettiin Yyteriin, eihän ne Räpsöön rantoja voita, mutta pientä maiseman vaihtoa välillä. Ukko olisi vienyt minut Yyterin kylpylään aamupalalle, mutta katsoin, ettei meidän asustus ja hikiset päät oikein sopineet siihen, niinpä tehtiin kotona pikainen brunssi. Viikonloppuaamujen riemua. Meidän mainio K-kauppiaamme heilui parin veitsen kanssa ja myi perjantaina kokonaisena savustettua possua, ostin kilon lihaa, jossa on ihan mieletön savun aromi. Siitä on tehty hamppareita ja munakkaita viikonlopun ajan.

Ja lapsille korvapuusteja. Jos kaappiin on jäänyt hillon loppuja, kannattaa niitä laittaa korvapuustien väliin kanelin ja fariinisokerin kaveriksi tulee herkkua. Näissä pullissa on omenahillon loput. Testasin myös tuossa taannoin päärynähillon ja sopi myös tosi hyvin. 

 

Kaneliset korvapuustit

Ainekset

Pullataikina:

5 dl kevytmaitoa

50 g hiivaa

2 tl suolaa

2 dl sokeria

1 kpl kananmunaa

14 dl vehnäjauhoja

150 g voita

Täyte:

100 g voita

1,5 dl fariinisokeria

2 rkl kanelia

Tee näin:

Liuotetaan kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisätään 8 desilitraa vehnäjauhoja ja vatkataan muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisätään loput jauhot koko ajan alustaen. Lisätään lopuksi pehmeä voi ja jatketaan alustamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitetään taikina ja annetaan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Leivotaan taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi isoa levyä. Voidellaan levy pehmeällä voilla ja ripotellaan päälle sokeria, kanelia sekä fariinisokeria. Kierretään levyt rullalle ja jätetään saumapuoli alaspäin. Leikataan rullat 5 senttimetrin paloiksi vinottain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vino toiseen ja joka toinen toiseen suuntaan. Painetaan jokainen pala keskeltä peukalolla alas. Annetaan pullien kohota hyvin. Voidellaan kananmunalla ja ripotellaan päälle raesokeria. Paistetaan 220 asteessa kypsäksi 10-15 minuuttia. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5789