Gluteenittomat lihapullat

Voitteko kuvitella sen tunteen, kun työpäivän jälkeen puhki poikki väsyneenä tulee kotiin, avaa oven ja astuu sisälle italialaiseen tuoksuun. Keittiössä porisee kattilat, tuoksuu tomaatti, valkosipuli sekä yrtit ja touhukas nuorimies pistää parastaan hymyssä suin. Meillä on viime aikoina koettu tällaista ihanuutta, kun esikko on musisoinutkin keittiössä eikä kitaran varressa. Ja pihkura, että hän on hyvä. Muistan ne ensimmäiset lihapullani, joilla olisi voinut pelata vaikka pingistä. Esikon ensimmäiset italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa hiljensivät koko perheen, niissä maistui aito liha, ihanat mausteet ja mehevä tomaattikastike täydensi kokonaisuuden, täytyy sanoa että olisin voinut kuvitella olevani ravintolassa, enkä yhtään liiottele. Olen äärimmäisen onnellinen siitä, että esikko on löytänyt omat piilevät kykynsä. Ja kyllä, olen melkein kateellinen siitä, että olemme samalla tasolla ja minä olen sentään harjoitellut vuosia, kokki siitä vielä tulee, uskokaa tai älkää. 

Tässä teidänkin iloksenne hiukan jotain italialaista lihapullareseptiä, jossa pääosassa rosmariini ja parmesaani. Alunperin jostain ulkolaisesta blogista bongattu ja sopivaksi muunneltu. Maistuvat varsin hyviltä tomaattikastikkeessa. Olen paistanut lihapullat pellillä ja kipannut ne nesteineen päivineen tomaattikastikkeen joukkoon. Rosmariini sopii lihapulliin täydellisesti ja sitä on helppo kasvatella ikkunalla.

 

Rosmariinilihapullat tomaattikastikkeessa

Ainekset

2 kg sika-nauta jauhelihaa

1 dl rosmariinia silputtuna

4 dl parmesaaniraastetta

1,5 rkl paprikajauhetta

3 tl suolaa

1 tl mustaapippuria

tomaattikastike:

800 g valkosipulitomaattimurskaa

3 kpl sipulia

7 kpl valkosipulinkynsiä

250 g tomaattia

500 g tomaattikastiketta

Muut ainesosat: ripaukset suolaa ja sokeria sekä mustaapippuria

Tee näin:

Sekoitetaan lihapullataikinan ainekset keskenään ja pyöritellään siitä lihapullia, paistetaan kypsäksi 200 asteessa. Tehdään sillä välin kastike valmiiksi. Kuullotetaan sipulisilppu ja laitetaan kattilaan. Sekoitetaan joukkoon tomaattisoseet, lisätään mausteet ja pilkotut tomaatit. Annetaan kiehua pikkuhiljaa, ninie ttä tomaatit pehmenevät. Lisätään valmiit lihapullat liemineen kasitkkeeseen ja maustetaan sopivasti suolalla, sokerilla ja mustallapippurilla.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5788

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

    • Vierailija on 7.3.2016 at 16:11

    Moi!

    Tämä resepti menee ehdottomasti kokeiluun. Tiistaina kun on kaupassa käyntipäivä, haen ainekset. Viikolla on jo pakko päästä testailemaan maistuuko tämä meidän pojille! Aina nämä sinun reseptien mukaan tehdyt syötävät ovat tehneet kauppansa meidänkin ruokapöydässä., joten luottavainen olen nytkin!

    Tiina

    • sari kalliomäki on 7.3.2016 at 18:45

    Kiva kuulla Tiina, tulepa kertomaan mitä olit mieltä :).

    • Vierailija on 1.4.2017 at 13:07

    Tämä on todella herkullinen ruoka! Sellaisen muutoksen olen tehnyt reseptiin, että lisään valkosipulin määrän vähintään tuplaksi alkuperäiseen reseptiin nähden. Lihapullat ovat tajuttoman hyviä. Tämä ei aina kaipaa edes makaronia, perunaa tai riisiä lisukkeeksi, vaan menee paksuna ”lihapullakeittona” ihan sellaisenaan. Poikani 2 vuotta ahmii lientä ison kipollisen ja hokee jatkuvasti että nam. Nam nam. Eipä muuta voi todeta!! Kiitos maukkaasta reseptistä.

    Terveisin perhe Helsingistä

    • sari kalliomäki on 1.4.2017 at 15:15

    Aivan mahtavaa, että olette tykästyneet reseptiin ja varsinkin nuori herra 🙂 . Meillä isommat pojat tekevät tämän kanssa usein lastillisen nuudeleita ja nekin sopivatkin mehevän kastikkeen kanssa myös hyvin.

Kommentit eivät ole päällä.