Helpot ja nopeat banaanimuffinit

Tee nyt noista jotain, toivoi Ukko, kun banaanit olivat parhaat päivänsä nähneet. Ja minähän tein ja varsin yksinkertaisesti teinkin nimittäin lastalla sekoitettavan banaanimuffinitaikinan, jossa makua antaa muscovado sekä kaneli. Tietysti myös hiukan suklaata. Yllättävän hyviä. Sittenpä soi ovikello ja minä heti maistattamaan tuoreita muffineja ja nehän meni kaupaksi ihan kaikki. Suosittelen siis koittamaan, jos löytyy niitä tummanpuhuvia banaaneja. 

 

Helpot banaanimuffinit

Ainekset

5 dl vehnäjauhoja

2 tl ruokasoodaa

2 tl leivinjauhetta

1 dl muscovadosokeria

1 dl sokeria

1,5 dl kaurahiutaleita

2 kpl banaania (ylikypsää)

400 g turkkilaista jogurttia

2 kpl kananmunaa

1 tl kanelia

100 g tummia suklaahippuja

1 rkl oliiviöljyä

Tee näin:

Sekoitetaan kuivat aineet lastalla. Lisätään joukkoon lastalla sekoittaen turkkilainen jogurtti, öljy, muussatut banaanit sekä kananmunat. Älä sekoita liikaa. Lisätään lopuksi suklaahiput. Jaetaan taikina muffinivuokiin ja paistetaan 180 asteessa kypsiksi. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5784

2 kommenttia

2 pingiä

    • Emäntä on 2.3.2016 at 12:09

    Mikäli teköö munattomia banaanimuffinsseja, niin tarvittooko 2 munaa ”korvata” jollakin raaka-aineella ?

    • sari kalliomäki on 2.3.2016 at 13:52

    😀 ihana murre, hiukan pahan kysymyksen pistit, kun en ole munattomana tehnyt, mutta tässä munalla ehkä enempi sellanen sitova merkitys, joten lisäisin banaanin määrää vaikka puolikkaalla. Tai sitten puoli desiä kermaa munien sijaan. Laita ihmeessä tänne infoa kun olet kokeillut, miten meni. Kiitos :).

Kommentit eivät ole päällä.