Pikablinit

Täällä MAKU-sivuilla on pyörinyt viime aikoina useita erilaisia bliniohjeita. Meillä suosituin on nopeat perunablinit. Joku vannoutunut blinitaituri voi tosin olla sitä mieltä, ettei tällaista versiota voi blineisksi kutsua ollenkaan. Näissä kun ei ole hiivaa lainkaan, eikä sen paremmin valkuaisten vatkaamista, eikä muitakaan kikkakolmosia. Nämä sen sijaan ovat ihan paras tapa käyttää ylijääneet keitetyt perunat herkullisesti. Pientä vaihtelua siihen viikonlopun aamuiseen munakaselämään.

Muussataan keitetyt perunat ja yksinkertaisesti lisätään kaikki muut ainekset. Paistetaan runsaassa voissa kypsiksi. Siinäpä se. Lisukkeeksi sopii erinomaisesti naudanliha-punasipulivaahto. Vatkataan desi kermaa vaahdoksi, sekoitetaan joukkoon smetanapurkki ja puolikas punasipuli silppuna sekä runsaasti naudanpaistia silputtuna. Toinen ja vielä yksinkertaisempi vaihtoehto on ostaa valmista sienisalaattia perunablineille kaveriksi. 

 

Nopeat perunablinit

Ainekset

600 g perunaa

3 kpl kananmunaa

1,5 dl kermaa

4 rkl tattarijauhoja

2 tl suolaa

Tee näin:

Soseuta kypsät perunat ja lisää seokseen kananmunat, kerma, tattarijauhot ja suola. Jos taikina jää liian paksuksi, lisää hiukan kermaa. Nostele taikinasta sopivia kekoja kuumalle voiselle pannulle ja litistä keot littanaksi, paista reilussa voissa kypsiksi. Tarjoile naudanliha-punasipulivaahdon kanssa. Vatkaa 1 dl kermaa vaahdoksi, lisää siihen purkki smetanaa, puoli punasipulia silputtuna ja reilusti silputtua naudanpaistia. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5773