Suklaakeksit

Uskokaa tai älkää minulla on oma leivontaryhmä koulussa, tarkemmin sanottuna lyhyen valinnan leivontakurssi tämän kevään ajan. Olen tykännyt ihan hirveästi ja homma toimii hienosti, vaikka ryhmä on aivan täysi. Olemme tehneet skonsseja ja nyt viimeksi tällaisia pikasuklaakeksejä, jotka näyttivät maistuvan oikein hyviltä. Jokaisen oppilaan on kurssin aikana tarkoitus tehdä kaksi kotisuoritusta ja meillä on WhatsUpp-ryhmä, johon näistä suorituksista jaetaan kuvat kattauksesta, tekovaiheesta sekä valmiista tuotoksesta. Kerrassaan innostunut ryhmä ja leipomuksien tekoa on ollut ilo seurata. Mukavaa vaihtelua omaan työnkuvaan.

Muuntelin hiukan vanhaa reseptiä, jossa keksit ovat vaaleita. Pikakeksien jujuna on nopeus ja se, että ripautetaan sekaan hiukan lakritsijauhetta tai turkinpippurirouhetta. Taikina leivotaan pitkiksi pötkylöiksi, jotka painellaan levyiksi ja leikataan vasta valmiina vinottaisiksi paloiksi. Näin ei tarvitse tuhertaa yksittäisten keksien kanssa ja valmistaminen on siis sangen nopeaa. 

 

Suklaakeksit

Ainekset

100 g voita

1,2 dl sokeria

1 kpl kananmunaa

0,5 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoja

3 tl lakritsijauhetta

Muut ainesosat: kananmuna voiteluun.

Tee näin:

Sekoitetaan voi ja sokeri. Lisätään kananmuna hyvin vatkaten ja lopuksi kaikki muut ainekset. Muotoillaan taikina leivinpaperille kahdeksi pötköksi, painetaan pötköt leveäksi ja paistetaan 200 asteessa 12 minuuttia. Leikataan levyt hiukan jäähtyneinä paloiksi. Jos et pidä lakritsijauheesta, lisää taikinaan vaikkapa turkinpippurirouhetta, on hyvää.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5770

6 kommenttia

6 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

 1. Näitä leivotaan sitten kun lastenlapset tulevat mummilaan yökylään. Ensi viikonlopuksi on tulossa viisi, joten taidan tehdä kaksinkertaisen annoksen. Terveisin: Seija

  • Anne P. on 3.2.2016 at 07:18

  Hauskaa, juuri eilen puuhasin eilen saman lakritsijauheen kanssa 😀 ihania nämä suklaakeksit. Ja hei, kuulostaapa teidän leivontaryhmä hauskalta!

  • MV on 3.2.2016 at 10:41

  Hei!

  Mitä luulet, onnistuisivatko keksit yhtä hyvin gluteenittomilla jauhoilla? Olis kiva leipoa keksejä lasten kanssa, mutta kun mukana on yks keliaakikko..

  • sari kalliomäki on 3.2.2016 at 17:18

  Uskoisin että sillä gluteenittomalla jauhoseoksella onnistuu kyllä, sen sijaan mantelijauho ja kookosjauho eivät taida rakenteeltaan tähän sopia, ei ainakaan yksinään, ehkä perunajauhon kanssa. Tulethan kertomaan miten kävi, jos koitat gluteenitonta jauhoseosta, kiinnostaa tietää miten onnistui :).

  • MV on 9.3.2016 at 12:24

  Nyt on testattu ko.keksiohje gluteenittomilla jauhoilla ja kyllä niistä ihan syötäviä tuli.:)

  • sari kalliomäki on 9.3.2016 at 15:19

  Hyvä että maistui, gluteenittomat jauhot eivät aina ihan toimi samalla tavalla, mutta uskoisin että näihin sopi hyvin.

Kommentit eivät ole päällä.