Viikonlopun viettelys: Suklaatryffelivaahto

Joko viikonlopun herkut on ostettuna? Jos ei, kokeilepa tätä. Mascarpone ei koskaan petä, eikä tätä jälkiruokaa ole ainesmäärällä pilattu. Suklaa-alet ovat edelleen kohtuulliset ja bongasin nämä tryffelit joulusuklaiden alesta, vaikka päiväystä olisi ollut yllin kyllin. Suklaatryffelien sijaan voi valita muitakin konvehteja tai vaikka tummaa suklaata, jos se löytyy parhaiten. Suklaata sen olla pitää tähän aikaan vuodesta.

Tryffelit sulatetaan kermatilkassa ja jäähdytetään. Kerma vatkataan vaahdoksi ja sekoitetaan mascarponen kanssa. Valmiiseen seokseen lisätään sitten tryffelivaahto, jäähdytetty espresso sekä halutessaan kahvilikööriä. Koristelun voi hoitaa vaikka tryffelinpaloilla ja kahvipapukarkeilla. Eikä mitään tunnontuskia, kyllä sitä jo on kevennetty ja vastapainoksi voi laittaa lumen narskumaan ja höryn nousemaan, kun ottaa pienen pakkaskävelyn. Oikein mukavaa viikonloppua.

 

Suklaatryffelivaahto

Ainekset

400 g mascarponejuustoa

3 dl kermaa

15 kpl suklaatryffeleitä

3 rkl espressoa

Muut ainesosat: sopivasti sokeria, luraus kahvilikööriä. Koristellaan suklaatryffeleillä sekä kahvipapukarkeilla.

Tee näin:

Laitetaan kattilaan reilu puoli desiä kermaa sekä tryffelit. Lämmitetään varovasti ja sulatetaan. Annetaan seoksen jäähtyä. Vatkataan loppu kerma vaahdoksi, sekoitetaan se mascarponen kanssa. Lisätään joukkoon jäähtynyt espresso sekä tryffeliseos ja tarpeen vaatiessa myös sopivasti sokeria. Lopuksi joukkoon voi lurauttaa ruokalusikallisen tai pari kahvilikööriä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5766