Makuhermoja hivelevä lihapata

Oletteko tulleet hörppineeksi Rekolan Panimon Talven Tähti maustettua olutta. Siinä maistuu juuri sopivasti kaneli, tähtianis, kardemumma ja neilikka, ainakin tätä lihapatatarkoitusta varten. Miedolla lämmöllä haudutettu pata muhistelee uunissa parin tunnin ajan ja vielä parempi, jos sen saa hautumaan leivinuuniin. Ihanat talviset tuoksut leijailevat ja herättelevät makuhermot täydelliseen nautintoon. Tämä sopii erinomaisesti vaikka perunamuusin kanssa. Ihan parasta miestenliehittelyruokaa, uskokaa pois.

Valmistaminen käy varsin yksinkertaisesti, muistathan ottaa palapaistin ajoissa huoneenlämpöön. Lihat ruskistetaan nopesti pannulla ja samoin sipulit, jotka ovat isoina lohkoina. Nämä laitetaan pataan ja mukaan pudotellaan vielä valkosipulinkynsiä sekä mausteita ja kaadetaan päälle koko pullo olutta. Kansi päälle ja uuniin hautumaan. 

P.S Ukon mielestä paras lihapata, mitä meillä on koskaan ollut.

Täydellinen lihakastike

Ainekset

800 g palapaistia

3 kpl sipulia (isoina lohkoina)

5 kpl valkosipulikynsiä

1 rkl sinappia

1 rkl ruokokidesokeria

1 rkl vasikanfondia

2 kpl laakerinlehteä

1 tl savustettua paprikajauhetta

1 tl suolaa

0,5 tl mustaapippuria

1 kpl Rekolanpanimon Talven Tähti olutta (50cl)

Tee näin:

Ruskistetaan pannulla nopeasti lihanpalat ja paloitellut sipulit. Laitetaan pataan. Mitataan pataan siivutetut valkosipulit sekä muut ainekset ja kaadetaan olut päälle. Haudutetaan kypsäksi 160 asteessa, mieluiten haudutetaan pienellä lämmöllä leivinuunissa. Tarkistetaan suolan määrä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5765