3 vinkkiä kiisselin tekoon

Millainen kiisseli on Sinusta parasta? Kiisseli tai mehukeitto, kuten jotkut asian ilmaisevat, on hiukan sellainen 90-luvun jälkeen unhoon painunut puuron kaveri, joka on selvästi tulossa jälleen suosikiksi ja mikä sen ihanampaa kuin kupponen höyryävää makeaa mansikkakiisseliä tai iso kulho kirjavaa marjakiisseliä. Kiisseli on tällä hetkellä varsin suosittu erilaisissa jälkiruuissa, mutta meillä se on pääasiassa juurikin puuron kaveri tai välipala sellaisenaan. Itse syön kiisseliä lähes päivittäin, sillä siinä saa näppärästi menemään suurenkin annoksen erilaisia marjoja. Kylmä smoothie kun ei näin talvisaikaan ole se aamun suosikki. Jotain lämmintä mielummin, kiitos.

Kiisselin teko ei järin suuria ajatuksia tarvitse, tosin selvästikin tekotapoja on monta ja jokaisella juurikin se omansa. Tässä kuitenkin kolme vihjettä kiisselin tekoon, osa varmasti jo tuttujakin.

1) Laita marjat vasta valmiiseen kiisseliin, jotta vitamiinit säilyvät. Marjojen keittäminen kun tuhoaa suuren osan marjojen vitamiiniarvosta. Kiisselin pohjan voi siis tehdä ihan veteen tai mehuun ja marjat lisätään perunajauhoilla suurustettuun kuumaan kiisseliin.

2) Ripaus suolaa sokerin lisäksi. Tämä vie kiisselistä pois veden makua ja näin sokeria ei tarvitse lisätä niin paljoa.

3) Lisää jokaiseen kiisseliin muutamia tyrnimarjoja c-vitamiinipommiksi. Sen määrä tyrnimarjoissa on kasvikunnan suurimpia. Yksinään hiukan happamia marjoja ei tule syötyä, mutta kiisselin seassa ne menevät mukavasti.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5763