Uuniperunat kahdella herkkutäytteellä

Ukolla on tänään nimipäivä. Ei ollut suklaakakkua ja lahjuksia, vaan uuniperunoita ja naudan pihviä sekä hyvää punaviiniä. Kynttilän valossa ruokailu on säännöllisin väliajoin enemmän kuin suotavaa ja tekee oikein hyvää. Ei sitä varten tarvitse edes keksiä mitään suuremmoisia juhlapäiviä, jokainen päivä itsessään on juhlimisen arvoinen, eikä hyvä ruuan äärellä ole koskaan tylsää.

Rosamundasta saa parhaat uuniperunat ja kun vielä pesee ne hyvin ja voitelee oliiviöljyllä ei tarvita edes folioon kieputtamista, vaan valmistuvat hyvin ihan sinällään. Kuoriin kannattaa pistellä muutaman kerran haarukalla, etteivät kuoret repeä kypsennyksen aikana. Itse paistan perunat 200 asteessa tai mikä vielä parempi leivinuunin lämmössä hiukan hitaammin. Valmiisiin perunoihin viilletään ristikkäiset viillot, joihin saa hyvin täytteen mahtumaan. Meillä suosituimmat täytteet ovat savulohitahna ja kinkku-aurajuustotäyte. Jos ei tykkää homejuustosta, voi sen jättää poiskin. 

 

Uuniperunat

Ainekset

8 kplRosamunda perunaa3 rkloliiviöljyäKinkkutäyte400 gSavusaunapalvia200 gCreme Bonjour valkosipulituorejuustoa120 gsmetanaa2 rkltuoretta timjamia (silputtuna)1 rklsituunanmehua0,5 tlmustaapippuria50 gaurajuustomurujaMuut ainesosat

Tee näin:

Pestään hyvin perunat ja hierotaan niihin hiukan oliiviöljyä. Pistellään perunoihin haarukalla muutama reikä ja paistetaan 200 asteessa kypsäksi, perunan koosta riippuen 1-1,5 tuntia. Sillä välin valmistetaan täyte. Kuutioidaan kinkku ja murustellaan aurajuusto. Sekoitetaan kaikki täytteen ainekset keskenään. 

Lohitahna

Ainekset

500 g savulohta (noin 20 cm pala isosta lohesta)

200 g ruohosipulista tuorejuustoa

150 g ranskankermaa

1 kpl punasipulia

0,5 dl persiljaa silputtuna

0,5 kpl sitruunan mehua

0,25 tl sitruunapippuria

0,25 tl mustaapippuria

Tee näin:

Sekoitetaan ranskankerma ja tuorejuusto, lisätään mausteet ja silputtu persilija. Lopuksi sekoitetaan joukkoon pieneksi silputtu sipuli sekä lohi. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5762

2 comments

2 pings

    • Alisa Wilska on 12.1.2016 at 13:59

    Uuniperunoita tulee tehtyä aivan liian harvoin. Nyt täytyy taas skarpata! Ihanat täytteet. 🙂 Itse rakastan pelkästään sinihomejuustosta tehty cremeä 😉

    • sari kalliomäki on 13.1.2016 at 15:35

    Sinihomejuusto ♥

Comments have been disabled.