Se maailman helpoin mustikkapiirakka

Sisko kävi ja halusi jälleen reseptin, marjapiirakka, mahdollisimman helppo ja nopea, hyvä tietysti ja vähän jotain erikoista, eikä maitoa, ei ehkä munaakaan. Siskoni tuntien teinkin sitten sellaisen version, mikä ei voi mennä pieleen, muuntelin hiukan vanhaa ohjetta ja hyvä tuli. Tämä on loistava niille, jotka eivät kestä taikinan levittämistä, sillä tästä selviää taikinaan koskematta. Ei tarvitse ottaa esille edes vatkainta, koska sitäkään ei tarvita. Pienen kivan erilaisen vivahteen antaa taikinaan sitruunatahna, joka maistuu mustikoitten kanssa loistavasti. Kokeilkaapa vaikka. Pikapiirakka sanoisin.

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään, mukaan sekoitetaan sitruunatahna, oliiviöljy ja vesi lastalla nopeasti sekoittaen. Taikina kaadetaan voideltuun vuokaan, levitetään lastalla tasaiseksi, levitetään mustikat ja paistetaan vajaa puoli tuntia kahdessa sadassa. Mielestäni aika simppeliä. Tämän kanssa sopii loistavasti vatkattu kookoskerma, jos pysytään maidottomalla linjalla. Jos haluaa vielä jotain erilaista makua, voi taikinan pinnalle laittaa mustikoitten kanssa ohuelti omenahilloa, tuo aika mukavan vivahteen. 

P.S Sisko oli tosi tyytyväinen tehtyään tämän heti kahdesti ♥

 

Helppo ja sitäkin herkullisempi mustikkapiirakka

Ainekset

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1,5 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1,5 tl vaniljasokeria

3/4 dl oliiviöljyä

2,5 dl vettä

2,5 rkl sitruunatahnaa (lemon curd)

5 dl mustikoita

Tee näin:

Sekoitetaan kuivat aineet kulhossa, lisätään vesi, oliiviöljy sekä sitruunatahna ja sekoitetaan nopeasti lastalla taikinaksi. Kaadetaan taikina voideltuun vuokaan ja tasoitetaan lastalla. Lisätään päälle mustikat ja paistetaan piirakkaa 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5761

11 kommenttia

11 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  • Lukija on 12.1.2016 at 17:44

  Mutta eikös lemon curdissa nimenomaan käytetä kananmunaa? Joten miten tämä on silloin kananmunaton

  • Lukija on 12.1.2016 at 17:46

  Ja maitoa voin muodossa…

  • sari kalliomäki on 13.1.2016 at 15:34

  Käyätn sellaista itsetehtyä lemon curdia, jossa ei ole kananmunaa, mutta totta että kaupan versiossa sitä varmasti suurimmassa osassa on. Voita tässä reseptissä ei ole lainkaan. Vuoan voi voidella maidottomilla tuotteilla.

  • Lukija on 14.1.2016 at 07:41

  Viittasin siis, että perus lemon curd (jonka ohje löytyy vaikka täältä maku.fi sivuilta) valmistetaan kananmunasta ja voista. Samoin myös kaikissa muissakin ohjeissa mitä netistä löytyy ja kaupan lemon curdit. Silloin se ei varmaan ole lemon curdia, jos se kovin paljon poikkeaa siitä mitä se oikeasti on. Kannattaisikohan selventää lukijoille, etteivät vahingossa luule tuotteen olevan normaalisti kananmunatonta ja maidotonta.

  • sari kalliomäki on 14.1.2016 at 13:33

  Otin pois munaton sanan, niin ei tule epäselvyyksiä 🙂

  • sari kalliomäki on 14.1.2016 at 13:39

  Pohjasta saa muuten aika herkullisen myös vaihtamalla lemon curdin omenahilloon ja veden omenamehuun.

  • Vierailija on 2.6.2016 at 18:42

  Onhan siinä voita ja maitoa, koska kaupan lemon curdissa on voita (=maitoa). Olen nyt tehnyt piirakan kuvitellen sen olevan maidotonta, mitä se ei todellisuudessa olekaan. Voisitko vaihtaa piirakan otsikon totuudenmukaiseksi tai vaihtaa ainesosaksi ”itse tehty lemon curd”?

  • Vierailija on 1.4.2017 at 18:09

  Vaikeasti maitoallerginen lapsi joutui sairaalaan, kun sukulainen oli tehnyt tätä ”maidotonta” piirakkaa. Kaupan lemon curdissa on voita eli maitoproteiinia. Ole ystävällinen ja poista maininta maidottomuudesta.

  • sari kalliomäki on 2.4.2017 at 15:15

  Hei kiitos huomiosta, tiedän moniallergikkona kuinka tärkeää on katsoa tarkkaan joka ikinen sisällysluettelo, ettei käytä sopimattomia tuotteita. Käytin tässä lemon curdia, jossa ei ole voita eli on maidotonta ja se oli ostettu ihan kaupasta eli kaikissa ei ole voita eli maitoproteiinia, siskollani juuri on hyvin tarkkaa tämä maitoproteiinin välttäminen ja hänelle tein tämän piirakan. Lisäsin vielä erikseen reseptiin, että maidoton lemon curd sekaannusten välttämiseksi.

  • sari kalliomäki on 2.4.2017 at 15:17

  Olen tehnyt tätä sekä itse tehdystä että kaupan lemon curdista, jossa ei ole voita, molemmilla versioilla onnistuu hyvin. Ja valmiiksi ostettu on tietysti hiukan nopeampi 🙂 .

  • sari kalliomäki on 2.4.2017 at 15:22

  Jos omena sopii kannattaa vaihtaa lemon curd vaikkapa itsetehtyyn omenahilloon, siinä on vähemmän kaikkia lisäaineita. Valmiissa hilloissa ja curdeissa kun on aika paljon lisäaineita 🙂 .

Kommentit eivät ole päällä.