Iso satsi arkiruokaa 14: Juustoinen kinkkukiusaus

Hyvänen aika miten nämä isot satsit arkiruokaa ovat vallan unohtuneet ja vaipuneet johonkin unholaan. Tässä kuitenkin yksi helppo makoisa resepti, josta taas riittää isommallekin porukalle tai pienemmälle pariksikin päiväksi. Yritän keräillä teille kaikki iso satsi arkiruokaa -postaukset saman otsikon alle mahdollisimman pian, sillä arkiruokaahan tässä nyt syödään jatkuvasti ja varsinkin näin talvella. Mitään ihmeellistä tässä reseptissä ei ole, paljon ruohosipulia, hiukan limeä, salamia kinkun lisäksi ja paprikaa. Kastikkeena on savujuustoinen kerma ja reilusti emmentalia. Herkullinen yhdistelmä. 

Viimeiset lomapäivät menossa ja kyllä sitä jo odottaa sellaista normaalia arkea, kunhan saa poikien rytmin vielä jotenkin käännettyä. Paras keino siihen on se, että paistelee aamusella Kuuminaisten tilan luonnonlaidunlihasta pihvejä, herää muuten joka iikka alta aikayksikön mehevään lihan tuoksuun. Muut konstit eivät sitten tepsikään. Lihalla ja lihalla on huisi ero ja jos jotenkin voisi järjestellä elämäänsä niin, että pystyisi ostamaan kaiken lihan Kuuminaisista, olisi se varmasti jokaisen suupalan arvoista. 

 

Juustoinen kinkkukiusaus

Ainekset

500 g kinkkusuikaleita

200 g salamisuikaleita

1,5 kg peruna-sipulisekoitusta (pakaste)

5 dl Kippari savujuustokermaa

6 dl ruokakermaa

2 kpl paprikaa

2 dl emmentalraastetta

2 dl ruohosipulia

1 kpl limemehua

5 rkl sweet chili kastiketta

1 tl suolaa

1/2 tl mustaapippuria

1 rkl worcestershirenkastiketta

Tee näin:

Silputaan paprika ja ruohosipuli. Sekoitetaan keskenään kermat ja lisätään niihin mausteet. Sekoitetaan perunasuikaleet, kinkkusuikaleet sekä salami keskenään ja jaetaan kahteen suureen astiaan. Jaetaan paprika ja sipuli molempiin vuokiin ja sekoitetaan, kaadetaan kermaa molempiin vuokiin ja ripotellaan päälle emmentalraaste. Paistetaan 180 asteessa tunnin verran kypsäksi.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5760