Innolla uuteen vuoteen

Aika vauhdikas ruokavuosi takana ja sitä jään kyllä muistelemaan hyvällä mielellä. Nyt suunnataan kovalla innolla uuteen vuoteen ja tietysti perinteiden mukaan kevennetään ainakin tammikuun verran. Tässä kuitenkin viime vuoden suosituin resepti mansikkajuustokakku, jota on käyty katsomassa ihan järkyttävän monta kertaa. Ilokseni myös totesin, että joulun Toblerone valkosuklaakakkua on moni kokeillut ja hyväksi todennut. Kiva, että reseptit ovat kovassa käytössä. Nyt toivotan teille kaikkea hyvää tähän uuteen vuoteen, olkoon se mitä herkullisin.

 

Mansikkajuustokakku

Ainekset

Pohja:

180 g digestivekeksejä

80 g voita

Täyte:

250 g mansikoita

7 kpl liivatelehteä

1 dl sokeria

2 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)

200 g mascarponejuustoa

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

200 g maitorahkaa

3 rkl mansikkamehua

Tee näin:

Murustellaan keksit leivinpaperin välissä ja sekoitetaan joukkoon sulatettu voi. Painellaan seos irtopohjavuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin. Laitetaan liivatelehdet kylmään veteen. Vatkataan kerma vaahdoksi, vatkataan vaniljakastike vaahdoksi ja sekoitetaan keskenään rahka sekä mascarpone, kaikki eri astioissa. Muussataan mansikat sauvasekoittimella ja lisätään seos rahkan ja mascarponen joukkoon. Lisätään joukkoon kermavaahto ja vaniljakastikevaahto. Sulatetaan liivatteet mansikkamehutilkassa ja lisätään hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Seos kaadetaan pohjan päälle ja annetaan hyytyä rauhassa jääkaapissa. Koristellaan kermavaahdolla ja mansikoilla.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5755