Hurmaavan valkoinen Toblerone-juustokakku

Joulusuklaiden parhaimmistoon kuuluu ehdottomasti Toblerone ja se valkoinen tietysti. Niin kauan kuin muistan on anoppi ostanut sellaisen minulle jouluksi ja paketoinut, ei ole ollut vaikea arvata, mitä paketti sisältää. Tämä Toblerone-juustokakku on siis todellakin joulun hurmaavin suklaapläjäys, jonka jälkeen makeanhimo on takuuvarmasti tyydytetty.

Olen jo jonkun aikaa tehnyt sellaisia juustokakkuja, joissa ei ole lainkaan liivatetta ja onnistuu hyvin, jos täytteeksi tulee juurikin suklaata, sillä se hyytyessään kovettaa kakun juuri sopivaksi. Liivatteen pois jättäminen tekee kakun valmistamisesta kohtuullisen yksinkertaista. Suklaan sulattamisessa vaan kannattaa olla varovainen, että antaa sulamisen tapahtua rauhassa. Toinen olennainen asia on tietysti se, että antaa suklaan jäähtyä kunnolla ennenkuin sekoittaa sen tuorejuusto-mascarponeseokseen, muuten menee velliksi. Kakku on hyvä tehdä ajoissa valmiiksi, sillä jääkapissa sitä täytyy pitää usempi tunti ennenkuin pääsee herkuttelemaan. Kakun korkeutta voi säädellä irtopohjavuoan koolla, jos on kovin iso vuoka, tulee kakustakin matalampi. Koristeeksi olen laittanut kermavaahtoruusukkeita ja lumimanteleita.

 

Toblerone-juustokakku

Ainekset

250 g Dominokeksejä

100 g voita

300 g valkoista Tobleronea

250 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kermaa

250 g mascarponejuustoa

Tee näin:

Murustellaan keksit leivinpaperin välissä. Itse otin täytteet kekseistä pois. Sulatetaan voi ja lisätään murujen joukkoon, sekoitetaan ja levitetään irtopohjavuoan pohjalle. Laitetaan jääkaappiin odottamaan. Valmistetaan täyte. Sulatetaan ja jäähdytetään suklaa. Vatkataan kerma vaahdoksi. Sekoitetaan keskenään tuorejuusto ja mascarpone, lisätään kermavaahto mukaan. Lopuksi lisätään varovasti sekoitellen suklaa. Kaadetaan täyte pohjan päälle ja annetaan hyytyä rauhassa useita tunteja. Kakun voi tehdä valmiiksi tarjoilua odottamaan jo edellisenä päivänä. Koristellaan valmis kakku kermavaahdolla ja lumimanteleilla. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5746

1 kommentti

1 ping

    • pauliinaa on 25.9.2016 at 06:51

    Voi kuinka kaunis kakku, en tiennytkään että on olemassa valkoistakin Tobleronea. Pitäisi varmaan tätäkin kokeilla ennen joulua..

Kommentit eivät ole päällä.